Vajon mekkora bevételre számíthatna az a szervezőiroda, ami Magyarországon kínálná esküvői szolgáltatásait egyedülállóknak? A kapszulahotel és a távirányítós vécé hazájában, Japánban erre is van kereslet. A Kiotóban található Cerca Travel a nők utazási irodája, egyedülállóknak vagy kis csoportoknak szerveznek utazásokat, városnézéseket. Különleges esküvői szolgáltatáscsomagjukat is nőknek kínálják.

De miért akar valaki egyedül részt venni egy esküvői ceremónián? Az iroda honlapján kitér erre is: jobb még fiatalon és csinosan elkészíteni a fotót a mesés ruhában. Az is lehet, hogy a jelentkező már túl van az esküvőn, de nem elégedett. A „nagy nap” nem úgy sikerült, ahogy tervezte, a ruha nem volt az igazi, talán azóta el is váltak, vagy a fényképek lettek rossz minőségűek. Az utazási iroda egy kétnapos programsorozat keretében biztosítja a nőknek, hogy hercegnőnek érezhessék magukat, jó pénzért.  Az életük azonban nem változik meg, vőlegényről szó sincs. (Azért az iroda egy fénykép kedvéért tud kölcsönözni egyet, természetesen az alkalomhoz illő ruhában.)

Az utazási iroda lehetőséget biztosít, hogy a menyasszony hagyományos sinto esküvői kimonóban vagy akár modern hófehér esküvői ruhában álljon a fényképezőgép elé. (Japán a két legjelentősebb vallása a sintoista és buddhista vallás.) Az első napon a menyasszony kiválasztja álmai kimonóját és virágcsokrát, megbeszéli a részleteket az iroda képviselőjével, aki ezután egy elegáns szállodába kíséri őt. Másnap elkészítik a csodás sminket, frizurát, a menyasszonyt beöltöztetik és a fotózás helyszínére viszik, a Shugakuin Kirara Sanso japán kertjébe. A nagy napról fényképalbumot és a képeket tartalmazó pendrive-ot kap. Plusz pénzért természetesen plusz szolgáltatások járnak, ilyen a vőlegény, a különleges vacsora, ha kell, akár kísérővel, illetve a teljes testkezelés. A „solo wedding” ezzel véget is ér. A boldog ara folytatja tovább életét egyedülállóként, vagy hazamegy barátjához, akivel még nem szánták rá magukat az esküvőre.

Japánban egyre kevesebben kötnek házasságot, a születések száma is csökken. Lehet, hogy a japán nők a lelkük mélyén szeretnének életükben egyszer mesés fehér kimonóban tündökölni, de a valóságban nem vágynak házasságra, férjre? Az alapszolgáltatás egy főre kb. 750 ezer forintba kerül, a japán mellett angol, orosz és francia nyelven is elérhető. Az iroda vezetője szerint ez a program növelheti a nők önbecsülését. Az egyik résztvevő  úgy érezte, a két nap akkora élmény volt neki, mintha a Világörökség részét képező  híres kirándulóhelyen, a kiotói Tokugava-kastélyban töltötte volna az idejét. A szolgáltatás 2014. május óta elérhető, eddig 30 nő próbálta ki a szingli esküvőt.

Juditty

Forrás:

http://www.cerca-travel.com/english/tailor-made-kyoto-taxi-plan/kyoto-solo-wedding-experience-tour/

http://team-yellow.com/tag/shugakuin-kirara-sanso/

http://metro.co.uk/2014/10/29/japanese-company-offers-solo-weddings-for-single-girls-who-want-their-big-day-4926080/

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?