A Quimby Csodaországban augusztus 6-án, a Sziget nulladik napján egy hatalmas, színes és pörgős kultúrvurstlival kezdődik.

 

Az akciósorozat és produkció a K-hídtól a Nagyszínpadig tartó középső részre és annak környékére koncentrálódik, s a zenekar tagjai több helyen feltűnnek majd. Az OTP Bank Világzenei Party Nagyszínpad a 40. születésnapját ünneplő Muzsikásé.

A Sziget - erre az egy estére - a “nyúl üregévé” válik, amibe minden látogató egyesével belecsúszik: a Sziget az a felfedezésre váró Csodaország, melyben számtalan érdekes, izgalmas, eredeti dolog történik - cirkusz, akrobatika, látványszínház, irodalom, akusztikus koncert, bábszínház, világzene, táncház és világzene, vetítés, tánc, slam poetry – s megannyi más. Énekkórusok, gyerekprogramok, cirkuszi akrobaták, tűzzsonglőrök, utcaszínház, flamingó-krokett a Vörös Királynővel és az ország legnagyobb teázására is sor kerül.

A Pop-Rock Nagyszínpadon 18.30-19.45 között a Firewater, 20.30-23.00 között pedig a Quimby lép fel.

A hagyományos magyar népzene az egyik legjelentősebb nemzeti értékünk, igazi hungarikum. Hogy a világ erről már tudomást szerzett, nagyban köszönhető a Muzsikás nemzetközi fogadtatásának és sikereinek. Mint a legismertebb és legkeresettebb magyar népzenei együttes évtizedek óta a világ legjelentősebb fesztiváljainak és legpatinásabb koncerttermeinek vendégei. 

A Muzsikás ünnepi műsorának gerincét most is a hagyományos előadásban megszólaló magyar népzene teszi ki, ennek megfelelően megszólal majd olyan zene is, mely zenei vagy lelki értelemben kapcsolódik a Muzsikáshoz; többek között Bartók egyik zongoraműve, az Amadinda fergeteges ütős darabja, Balanescu hegedű-improvizációja, valamint a Woven Hand Muzsikás-dallamra épített rockzenéje. Emellett dudások, tekerőlantosok és táncosok teszik az ünnepi koncertet még színesebbé.

A hőség ne riasszon el senkit, itt a Sziget közleménye. A Sziget újdonsága, a családi kemping, infók itt. A hét további programjai pedig itt.

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?