Még csak január van, de azt hiszem, megvan a főjelölt az Év Szülésvideója címre. Aki kis Willow születésének körülményeit és annak megörökítését szeretné felülmúlni, az jobb, ha összeszedi magát. A kislány ugyanis a kórházba vezető autópályán született, menet közben, az első ülésben. Édesapja egyik kezével a volánt markolászta, a másikban a videokamerát tartotta, és az egészet lefilmezte. Mivel a szülészet, ahol már várták őket, még 30 percnyi útra volt, az aggódó édesanya arra buzdította férjét, hogy egy pillanatra se álljanak meg, és folytassák útjukat. Majd a magzatmázas újszülöttel a keblén felhívta az anyját, hogy mit is csináljon. Tessék hátradőlni egy kávéval vagy teával, mert megdöbbentő képsorok következnek.

Jennifer Russell általános iskolai tanítónő második gyermekét várta Texasban, és mivel az első szülése 12 órán át tartott, minden oka megvolt azt feltételezni, hogy ezúttal is bőven lesz ideje odaérni a klinikára, ami 45 perc autózásra volt. A fájások megindulása után azonnal autóba ültek, férje a Ford Focus volánjánál, ő pedig az utas ülésen. Ám a magzatvíz elfolyt röviddel az indulás után, alig 15 percre a házuktól. Jennifer hirtelen úgy érezte, hogy nyomnia kell. Már csak arra volt idő, hogy letolja a nadrágját. Egyetlen nyomással hozta a világra 3 kiló 60 dekás kislányát.

Mivel férje, Zachary, régóta nagyon sajnálta, hogy nem tudta megörökíteni kisfiuk születését, ezért a video kamerája mindvégig a közelben volt. Kezét az ülésnek támasztva, óriási lélekjelenléttel lefilmezte az eseményeket, miközben alig vette le a szemét az útról, és le sem lassított.

További komplikáció lépett fel: a köldökzsinór a baba nyaka köré volt tekeredve. Jennifer gyengéden letekerte, amint Willow megszületett. A köldökzsinórt végül a szülésznők vágták el, amikor végre megérkeztek a szülőotthonba, és a placenta is ott távozott. Az édesanya és a kisbaba tökéletesen egészségesek voltak.

Jennifer és Zachary azt mondják, hogy azért tették közzé a filmfelvételeket, hogy a szüléstől félő anyukákat megnyugtassák. A videót rövid időn belül több mint százezren tekintették meg. Közöttük remélhetőleg több kismama is volt, aki a dolog jó oldalát fogja nézni, mégpedig azt, hogy könnyen és lazán is lehet szülni. Bár valószínűleg egy aggódásra hajlamos terhes nő rémálmaiban az fog előjönni, hogy a sokkot kapott anyjának az „Anya, megszültem a kocsiban, most mit csináljak?” szavakat rebegi a mobiljába.

A riport a szülőkkel itt látható.

Másutt