drlucifer sulinapló iskola bizonyítvány

Az első félév a kőkemény tanulásról szólt
 

Sokszor mondogattam már magamban, na meg hangosan is, hogy a magyar oktatási rendszerben kevés gyakorlati (értsd: a mindennapi életben hasznosítható) ismeretet tanítanak. Ez a meggyőződésem szeptember óta megerősödött. Az első félév nemcsak Balázsnak, hanem nekem is kőkeményen a tanulásról szólt, és itt nem arra gondolok, hogy végigvettem vele a matek anyagot, és hogy sok év után először szabályos „k” betűt kellett írnom (jaj). Arra gondolok, hogy mikor mi az elvárható úgy általában egy elsős gyerektől, ezen belül pedig a saját gyerekemtől. Mostanra kezdek belejönni.

Leginkább a magyar adta fel a leckét. Azon belül is az olvasás. Az összeolvasás. Rengeteg gyakorlás után mostanra elmondhatom: a gyerek „irányba állt”, idő kérdése, és a hosszabb szavakat is „rendesen” el tudja majd olvasni. Engem kellően kétségbe ejtett a jelenség, pedig nyugtatott M. nénitől a fejlesztőpedagógusig mindenki. Igazából mostanra nyugodtam meg, mert látom, hogy jó irányba haladunk. Lassan, pici lépésekkel.

A matek sokkal jobban megy, bár ez egyelőre az iskolai eredményeken nem látszik. Balázs nagyon izgulós, dolgozatnál, vagy ha kihívják a táblához, jóval a tényleges tudása alatt teljesít. A fejlesztővel karöltve próbálunk ezen is javítani, és V. néni is próbálja oldani az izgalmát.

Félévi felmérők
 

Saját aggodalmaim a félévi felmérőknél tetőztek, valószínűleg ebből is megérzett valamit a gyerekem, így mindenből elrontott olyat is a dolgozatnál, amit máskor soha. Amikor a matek eredményét megláttam, olyan pánikba estem, hogy Facebookon írtam V. néninek, mivel személyesen csak a következő héten találkoztunk volna. Vélhetően volt már szerencséje parázó anyukához, mert két nappal később felhívott telefonon, és mindent elkövetett, hogy megnyugtasson (ezúton köszönöm). Na meg mások is feltették a nagy kérdést (szintén köszönöm): ugyan mi fog történni, ha az első félévi bizonyítványa nem a tényleges tudását tükrözi? Rádöbbentem: a világon semmi. Tudom, hogy nevetséges, de ez nekem akkor kb. a spanyolviasszal volt egyenrangú felfedezés.

A félévi bizonyítvány
 

A félévi bizonyítvány végül erős közepes lett, legalábbis az írásos értékelésből nagyjából ez szűrhető le. A magatartásával nincs gond, a szorgalma is rendben. A kedvenc a természetismeret, ebből remek eredményt produkált, hiába, az állatok-élőlények iránt töretlen az érdeklődés. Természetesen a dinoszauruszokhoz sem lett hűtlen a gyerek, V. néni nevetve jegyezte meg a múltkor, hogy ha dinós pólót lát valahol, arról mindig Balázs jut eszébe.

Egyebekben zajlik az iskolai élet: volt Mikulás, karácsonyi vásár, szülői értekezlet. Volt nagy hógolyócsata fiúk és lányok között, „és képzeld anya, mi győztünk, és volt foglyunk is!” Balázs változatlanul szereti a sulit, szívesen megy. Én pedig levontam a tanulságokat, igyekszem sokkal nyugodtabban kezelni a dolgokat. Megkezdődött a második félév…

drlucifer

drlucifer sulinapló iskola bizonyítványBezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

Családtervezés, terhesség, szülés, gyereknevelés, egészség-betegség, szórakozás – ezekben a kategóriákban témánként tudsz böngészni a tartalmaink között. Kövesd a Bezzeganyát a Google+ -on is!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?