dzs mozi film

Milyen lehet úgy együtt élni valakivel, hogy az illető bizonyos szempontból teljesen idegen marad számunkra hosszú évek, sőt évtizedek után is? Mi van akkor, ha ráadásul mindennél jobban szeretjük az illetőt és a vele való közös életünket?

A boldogság titka című argentin filmnek ez a kiindulópontja. Rögtön két különböző emberi viszonyt is megmutat: a barátságot és a szerelmet. Eugeniót ugyanis, aki alig szerepel a filmben, mégis állandóan róla beszélnek, két ember szereti a világon mindennél jobban. Az egyik a barátja és üzlettársa, Santiago, akivel szinte ikrekként viselkednek – mindent együtt csinálnak, mindenből egyformát vesznek, szinkronúszóként mozognak, és egy szemhéjrezdülésből is megértik egymást. A másik pedig felesége, Laura, a neurotikus idegessége és gyógyszerfüggősége ellenére mélyen érző nő, akinek minden vágya, hogy szeretetet adhasson.

Amikor Eugenio egy szép napon minden látható előzmény nélkül eltűnik, Santiago és Laura együtt indulnak a keresésére. Buenos Aires forgatagából a brazil tengerpartig vezet útjuk, amelynek során nem csak a komfortzónájukból lépnek ki, de nagyon fontos felfedezéseket is tesznek. Titkok és hazugságok lepleződnek le, és gondolkodtatják el ezt a két embert, akikben csak egy a közös: szeretetük jól ismert és mégis titokzatos tárgya.

A dél-amerikai filmekről legtöbbünknek valószínűleg a brazil sorozatok ugranak be elsőként, pedig a kontinens mozifilmes termése is nagyon gazdag. Sorban jelennek meg a világ jelentős fesztiváljain is az argentin, chilei, brazil és venezuelai filmek – a legutóbbi berlini filmfesztiválon Ezüst Medvét nyert a költői szépségű A gyöngyház gomb című chilei történelmi dokumentumfilm, a velencei filmfesztiválon pedig pedig az El Clan című argentin maffiafilm nyerte a zsűri nagydíját –, de egyre több a minőségi szórakoztatást nyújtó, vidám, mégis gondolatébresztő moziélmény. Ezek közé tartozik A boldogság titka is, amely végig izgalmas és humoros marad. Úgy kínál felhőtlen szórakozást, hogy utána mégis komolyan elgondolkodunk saját életünkről, kapcsolatainkról, és arról, hogy mennyi időnk van még valóra váltani a legfontosabb álmainkat.

Bemutató: február 4.

dzs


Facebookos nyereményjátékunkon 3x2 jegyet lehet nyerni a filmre.

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?