A veresegyházi Medvefarmot már unjuk, nemrég két vidéki állatkertet is bejártunk, a budapestiben pedig a múlt héten voltak a gyerekek az iskolával. Olyan helyszínt kerestünk egy családi nap eltöltésére, ahol a kétéves, a hat és féléves és a kilencéves lányaink és mi, felnőttek is jól érezhetjük magunkat, és lehetőleg állatok is vannak.

A Budapesttől 50 kilométerre található nőtincsi Seholsziget Élményparkot kerestük fel, mivel a honlapból azt olvastuk ki, hogy a fenti kritériumoknak eleget tesz a hely. Nem csalódtunk.

Ahogy beléptünk a területre, mintha álomvilágba csöppentünk volna. Míg én a meseszerű, mégis ízléses stílusú házikókon ámultam, a gyerekek apával a kifutók és hatalmas dizájnketrecek felé vették az irányt. Megcsodálták a kakadut, az arany- és gyémántfácánokat, a gatyás tyúkokat, pulykákat, megsimogatták a csacsit és az alpakát, és sétáltak az erdei ösvényen is, miközben a hangszórókból népzene szólt a háttérben.

A Szent Ferenc Kupolában a kemencében pattogó tűz melegében bográcsban készült bablevest, székelykáposztát és kemencés lepényt ettünk, és ha hidegebb van, biztosan lecsúszott volna egy pohár forralt bor is. Az őszi napsütés melegében inkább meglovagoltattuk a nagylányokat: futószáron vezették őket, miközben a háttérben csikók szaladgáltak a domboldalon. A próbalovagláson kívül lehet lovaskocsikázni, élményvonatozni, íjászkodni, és kézműveskedni is, alapáron ezek 500 forintba kerülnek.

Két fajátszótéren is lehet játszani az élményparkban, az egyik a kisebbeknek készült, minicsúszdával és kosárhintával van felszerelve, és labirintusban is lehet kóvályogni, a másikon pedig kézi hajtású fa körhinta, homokozó és dühöngő található, és 3-15 éves korúaknak ajánlott. A Kupolaépületben rendszeresen szerveznek kézműves foglalkozásokat, (november 5 és december 15 között például karácsonyi ajándékokat lehet készíteni),

A gyerekeknek a több órai bóklászás, játszóterezés, lovaglás, állatsimogatás sem volt elég, és mivel kiderült, hogy a kis tó melletti indián sátorépületekben nyári lovastáborokat szerveznek, már megindult a lobbi a következő nyári programért.

A park az év minden napján 10-18 óra között tart nyitva.
Jegyárak:
gyerekjegy (2-18): 500 Ft
felnőttjegy (18-): 700 Ft
családi jegy (2+2): 2000 Ft
nagycsaládos jegy: családi jegy+további gyerekenként 200 Ft

Tünde