Közeleg a karácsony, amikor többségünk majd a meleg szobában bontogat ajándékot a szeretet ünnepén. Ám vannak, akik olyan élethelyzetbe kerültek, hogy a meleg szobát is nehezen tudják megoldani.

Help someone ..... this christmasphoto © 2009 Nina Matthews | more info (via: Wylio)

Sajnos az összes rászorulón nem tudunk segíteni, de egy olvasónk, Lapis Lazuli ismerősén és kisfián talán igen. A történet és a felhívás alant olvasható.

Jártok, vagy jártatok táncházba? Ismeritek a Méta együttest? Az együttes vezetője, prímása egy nő, Salamon Bea, az ismerőseinek, barátainak egyszerűen Beja. Prímásnak lenni finoman szólva nem jellegzetesen női szakma. Különösen nagy kihívás úgy, hogy Bea egyedül neveli 11 éves fiát. Ákos kivételesen tehetséges kisfiú, egyike azon keveseknek, akiknek emiatt speciális tehetséggondozásra van szükségük. Bea most egyetemre jár, hogy főiskolai, tanári diplomája mellé egyetemi diplomát is szerezzen. Emellett a váci Pikéthy Tibor zeneművészeti Szakközépiskola népi-hegedű tanára. Együttese a Méta, a Magyar Állami Népi Együttes kísérőzenekaraként is működik. Kottagrafikus. Nyáron népzenei táborokat szervez és vezet. Szóval sok lábon áll, de most ennyi láb is kevésnek bizonyult. A lakásukban kikapcsolták a gázt és az áramot. Bea rokonai, barátai, üzletfelei most egy táncházat szerveznek a megsegítésére, hogy aki akar és tud, ilyen módon segíthessen.

Tehát: Méta táncház december 17-én, pénteken nyolctól éjfélig. Házigazda: Redő Júlia és György Károly. Helyszín az Aranytíz Kultúrház színházterme. Ha nem tudsz eljönni, de mégis úgy érzed, szívesen segítenél, akkor adományokat az alábbi számlaszámra és címre tudod küldeni:

Élő Hagyomány Alapítvány
1011, Budapest, Corvin tér 8.
adószám: 18130456  -  1  -  41
végzés: 12. Pk. 60101/2008/5.
swift: CIBHHUHB
CIB: 10700196-47608201-51100005

Fontos, hogy utaláskor az azonosíthatóság miatt a közleményben tüntessétek föl a neveteket, adószámotokat, címeteket és a BEJA nevet. Minden kérdésre választ kaphattok az elohagyomany@gmail.com címen. Az adományok célba jutásáért az Élő Hagyomány Alapítvány kuratóriuma, valamint az Aranytíz Kultúrház kulturális programszervezője vállalja a felelősséget. A beérkezett és az átutalt összeget az Alapítvány honlapján teszik közzé.

De inkább gyertek el, ha tudtok. Három legyet üthettek egy csapásra. Buli autentikus retro táncház hangulatban, segítség Bejának, végül, de nem utolsó sorban, hogy klasszikust idézzek: aki felismer, vendégem a büfében!

Lapis Lazuli