Többek kívánságára ezennel megszületik a Bezzeganya receptbörzéje. Az elképzelés az, hogy segítséget nyújtson mindazoknak, akik kóros ötlethiányban szenvednek, és a hétvége/ünnepnap/vendégség közeledtével egyre elkeseredettebben keresnek egy jó kis receptet. A technikai feltételek miatt a receptek kommentek formájában jelennek meg, és ez kicsit nehezíti azoknak a dolgát, akiknél van otthon fokhagyma, csirke, spárga és paradicsomszósz, és ehhez kéne valamit keresni.

photo © 2005 john varghese | more info (via: Wylio)

 

De a feladat nem lehetetlen, csak kicsit bogarászni kell hozzá. Azoknak viszont aranybánya lesz, akik még a bevásárlás előtt keresnek valami fogukra való receptet. Persze ehhez az kell, hogy szorgalmasan küldjétek a recepteket! További újítás, hogy recepteket várunk kisbabák, gyerekek számára is, írjátok le azokat a fogásokat, amik bejöttek a kölyköknek, akármilyen egyszerű legyen is. A könnyebb kezelhetőség kedvéért javasoljuk, hogy minden komment elején adjátok meg az alapinformációkat a kajáról. Valahogy így:

Kukoricás pastida           Húsmentes, tejes főétel            Elkészítési idő 10 perc + 50 perc sütés          Forrás: Kobi Bar Pastidák c. könyve (Izrael)

Kapcsold fel a sütőt közepes erősségűre. Keverj össze egy tálban 400 gr kukoricát, 230 gr túrót, 100 gr reszelt sajtot, 2 kanál kukoricalisztet (sima liszt is jó), 3 tojást, 1 teáskanál levesport, sót és borsot. Öntsd bele a masszát egy kb. 30x10 cm téglalap alakú formába. Tegyél rá a tetejére 30 gr reszelt sajtot, én a mozzarellát ajánlom. Tedd be a sütőbe 50 percre. Akkor jó, ha a közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad fel a tésztamassza. Hozzá többfajta saláta vagy valamilyen halas étel illik. Nálunk 9 hónap feletti gyerekek nagy kedvence. Meg persze a miénk is.

Természetesen hivatkozásokat is be tudtok küldeni, de azok elé is érdemes az alapvető adatokat kimásolni. Valahogy igy:

Egyszerű, de nagyszerű zserbó         Sütemény               Elkészítési idő 50 perc + sütés               Forrás: http://www.tutireceptek.hu/zserbo-szelet

Jó étvágyat!

Meni