Ezen a héten kivételesen nemcsak a hétvégére, hanem az egész hétre ajánlok programokat az őszi szünetben otthon unatkozó és ténfergő gyerekeknek.

Kezdjük a fővárossal. Az Elektrotechnikai  Múzeumban korszerű detektoros rádiót készíthetnek a gyerekek a héten, de érdemes előtte érdeklődni a múzeum telefonszámán, hogy melyik nap mikor, a belépő 2000 Ft, az elkészített rádión az MR1 adása fogható. A foglalkozás a Sugárzó Frekvenciák című időszaki kiállításhoz kapcsolódik.

 

A Magyar Országos Levéltárban nov. 5-én 16 órától a Fától fáig program keretében a résztvevők elkészíthetik saját vízjelüket. A látogatók a magukkal hozott, kiürült üdítőitalos és tejes dobozokból merített papírt készíthetnek, melyet ugyancsak saját készítésű vízjellel láthatnak el. A vízjelek megalkotásához hétszáz év gazdag mintakincséből meríthetnek ötletet a Levéltári vízjeltitkok – Hétszáz év vízjelkincse című időszaki kiállításon.

 

A Komédiumban 6-án szombaton 11 órától a Kolompos együttes Egyszer egy királyfi c. előadása látható, hallható, minden hónapban más műsorral várja itt a Kolompos a gyerekeket.

 

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban a titkosírást gyakorolhatják a gyerekek szombaton 10.30-tól a rovásírás segítségével.

 

A Marczibányi Téri Művelődési Központban Márton napi ludazás lesz, lúdbáb készítéssel 10.30-tól, majd 14 órától 10-18 éveseknek műhelyfoglalkozás Képben vagy? címmel.  Vasárnap 10 órától az 1-7 éves gyerekeknek szól a Kőketánc.

 

A Csillaghegyi Közösségi Házban szombaton 16 órától látható Sarkadi Bence előadása saját készítésű kézzel faragott marionett-bábjaival Figura ex machina címmel.

 

A Thália színházban 6-án 11 órától osztályozhatjuk Ganxta Zoli alakítását Blútó szerepében, miben másban, mint a Popeye-ben.

 

A Thália várja az igazi Bezzeganyákat is, Rita vezetésével, ugyanis ma mutatják be Garaczi László a férfi szexualitást és frusztrációkat elemző Ovibrader / péniszdialógok című darabját.

 

A Klauzál Házban a hétvégén közel félmillió darabból épült Lego kiállítás várja az építkezés megszállottjait.

 

Csömörön Őszi Szüneti Napok lesznek november 2-5. között a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

 

Pécsett a Minerva Könyvtár kínál tartalmas időtöltést a szünetre a 12-18 év közöttieknek.  A téma igen változatos. Kezdve azzal, hogy mit nem bírunk a németekben, aztán a folytatás se semmi, szó esik a netvagányokról, a spórolós tanulásról, arról, hogyan ismerheted fel a menő arcok között az „igazi” arcot, valamint egy igen fontos és a kamaszkorhoz igazán passzoló téma, hogyan érts szót a szüleiddel és a tanáraiddal anélkül, hogy pofátlannak tartsanak. Akiknek a gaz szüleik a nyakukba nyomták a kistesót, akire vigyázni kéne, fellélegezhetnek! A programok időtartama alatt a kicsik filmet nézhetnek, mesét hallgathatnak, rajzolhatnak.

 

Patcán a Katica tanya várja a szünetben a gyerekeket íjászattal, illatzsák készítéssel, gyertyamártással. Harcias kedvű kisgyermekek ki ne hagyják a hajítógép megtekintését, egyedülálló az országban és nagy élmény! A hétköznapi programok itt olvashatók. A hétvége itt a Szent Márton napok jegyében telik, lesz kenyérsütés, lámpáskészítés, lúdtollal írás, libák készítése különféle anyagokból.

 

Mindenkinek kitartást az őszi szünet hátralévő napjaira és persze jó szórakozást!


RR