Ha már úgyis elkezdődött a múlt héten az iskola, arra gondoltunk, néhány olyan programot is beválogatunk heti ajánlónkba, melyek talán segítenek jobban megszerettetni egy-egy tantárgyat a gyerekekkel. Ezen a héten a biológiára és a fizikára esett a választásunk.

Esti séta az Állatkertben – szeptember 10. és 24. csütörtök

A biológiát valószínűleg az állatokon keresztül lehet a legkönnyebben közel hozni a diákokhoz, így mi is ezzel a módszerrel próbálkozunk. Erre remek lehetőséget nyújt a Fővárosi Állat- és Növénykert kéthetente csütörtök este megrendezésre kerülő programja. Az esti sétán a látogatók bepillantást nyerhetnek az állatkert záróra utáni életébe, és olyan helyekre is bejuthatnak, ahova nappal nem lenne lehetőségük.

Természet Kincsei az Agostyáni Arborétumban – szeptember 12. szombat

Az állatok mellett természetesen a növényekről is szót kell ejtenünk a biológia kapcsán. Erre remek lehetőséget nyújt a Tata melletti Agostyáni Arborétum meglátogatása, ahol ezen a szombaton kézműves és dísznövény vásár is várja a látogatókat. A nagyobb gyerekeknek arborétumi ki mit tud versenyt szerveznek, a kisebbek pedig segíthetnek majd a mókusoknak téli éléstáruk feltöltésében.

Születésnapi programok a Vasúttörténeti Parkban – szeptember 12. szombat

Egy kis lazításként szeretnénk egy szülinapi bulit is a figyelmetekbe ajánlani: ezen a héten szombaton ünnepli 15. születésnapját a gyerekes családok egyik kedvenc helye, a Magyar Vasúttörténeti Park. Az ünnep fényét emelik az erre az alkalomra szervezett különleges programok is: lehetőség nyílik utazásra a kiállított járműveken, lesz mozdonyparádé, és ki lehet majd próbálni az igazi gőzmozdonyt is. A 15 éves családtagokat semmiképp se hagyjátok otthon, mert nekik még a belépés is ingyenes lesz!

CERN-Wigner Nyílt Napok – szeptember 12-13.

És most lássuk a fizikát! A Normafa közelében található KFKI Sportpályán rendezi meg idén a Wigner Fizikai Kutatóközpont a CERN-Wigner Nyílt Napokat. A Wigner Adatközpontba a biztonsági előírások miatt csak előzetesen regisztrált, 14 éven felüli látogatók mehetnek be, de a sportpályán szeretettel látják a fiatalabbakat is. A játéksarokban a fizika könnyebb megismerését segítő játékokat lehet kipróbálni, a kiállítási sátraknál a kísérleteket végző fizikusoknak lehet kérdéseket feltenni, a Sokszínű Fizika Buszban pedig interaktív kiállítás megtekintésére nyílik lehetőség.

+1: Babakiállítás a Kiscelli Múzeumban

Szeptember 13-án, vasárnap nyílik meg a Kiscelli Múzeumban a Babakiállítás, mely a XIX. Országos Baba- és Mackókészítési Verseny díjnyertes alkotásaiból áll. A Kiállítás szeptember 14-től október 18-ig tekinthető meg.

Szélforgó

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?