Szomorú hírekkel indul 2023. Ismét elvesztettünk valakit, akinek talán sokan a valódi nevét sem tudtuk, mégis évekig a barátaink, rendszeres beszélgetőpartnereink közt tartottuk számon. A közösség nevében Shadow búcsúztatja, a Bezzeganya szerkesztősége és közössége nevében is őszinte részvétünket nyilvánítjuk a családnak. És szomorúak vagyunk, hogy eggyel kevesebben vagyunk - hiányozni fog.

Oszlopos tagja volt a BA-nak. Néhanap előfordultak viták, nézeletérések bizonyos fórumtársak és közte, de vicces kiszólásai, élettapasztalata, múltbéli emlékei és segítőkészsége miatt mindenki kedvelte. Mindig szeretettel beszélt a lányáról és az unokájáról... Nekem különösen sokat jelentett a támogatása idén ősszel, amikor elindult a blogom, és ő az elsők között csatlakozott, mondván: oda megy, ahova én is. Nagyon jól esett, hogy ennyire pártomat fogja, és hogy idős kora ellenére is áll elébe a kihívásnak. Egészen az utóbbi hetekig jött, és  beszélgetett ott is.

Már hetek óta nyugtalankodtam miatta. Tudtuk, hogy beteg, és az elmaradó kommentek csak fokozták az aggodalmamat. Nem csak nekem... végül pár napja írtam neki egy rövid emailt, boldog új évet kívánva és érdeklődve, mi a helyzet, de nem válaszolt...  

Nem hagyott nyugodni a dolog. Egy kis nyomozás után sikerült megtalálnom a családját facebookon - és a gyászjelentést. 

Nonstop nincs többé. December 26-án hajnalban örökre elment.

Ezt a verset ő választotta, még az ősszel, miután kiderült a betegsége és már készült az elmúlásra.

Csillag voltam előbb,

Aztán gyermek lettem.

Gyertyaként a szívem,

Tenyeremben vittem.

Sötét esztendőkben

Így jártam a tájat

Isten simogatta

Gyönge kis gyertyámat.

Járt előttem farkas,

Jött utánam bárány.

Kastélyt vehettem vón'

Gyertyám fénye árán.

Kastélyt vehettem vón...

Nem vitt rá a lélek,

Végtelenből így is

Végtelenbe érek.

/Sinka István/

Isten veled Nonstop! Hiányozni fogsz!

Shadow