ajándék kézműves kisvállalkozás karácsony

A „kicsikre” is gondoltok, amikor karácsonyi ajándékot választotok? Most nem arra gondoltunk, hogy kicsi megajándékozottak, hanem azok a kisvállalkozók, akik valamilyen egyedi dolgot készítenek vagy árulnak. Mi közzéteszünk itt egy szubjektív válogatást, de gondoljátok végig, ti kiket ismertek, akiknek jó a terméke, szolgáltatása, karácsonyi ajándéknak is megfelel, és tudjátok, kicsi ahhoz, hogy a Nagy Karácsonyi Marketingzajban a hangja többekhez eljusson. Esetleg valami Jó Ügyet is támogatsz, miközben teljesen versenyképes, használható, szép dolgokat veszel és ajándékozol. Ha szívesen ajánljátok saját köreitekben, tegyétek meg!  Saját válogatásunkból:

Etesd a flamingót és a teknőst!

Egy interaktív állattal nem lőhetsz mellé, ha gyerekek ajándékáról van szó. A Little Live Pets Toto, a teknős vagy Potyi, a flamingó abban különlegesek, hogy egy mágikus porral megetetve dalolnak és táncolnak, illetve a felvevő gomb segítségével akár vissza is mondják, amit hozzájuk beszélsz. És ez még nem minden! Evés után a vécére kell helyezni a jószágot, aki vidáman bele is pottyant. És még mindig van tovább! A mágikus kaki száradás után újrafelhasználható – kisállatunk eleségeként.

Ha nyugis karácsonyt szeretnél - út önmagad felé

Akár spirituális úton jársz, akár nem, de szeretnéd meglátni az életed másképpen, megérteni, hogy egyes dolgok miért ismétlődnek az életedben, és hogyan tudsz azért tenni, hogy olyan életed lehessen, amilyet szeretnél, akkor szeretettel ajánlom Csattos Ilona „Vedd észre” online alapprogramját. A 14 órányi videóanyagból megtudhatod, hogy mik azok a szülői minták, hogyan ismétlődnek, új információkat kaphatsz a párkapcsolatok, szexualitás, férfiasság, nőiesség, siker, pénz, munka, egészség, betegség, félelem, születés, halál témákban, és megtanulhatod azt is, hogy hogyan használd fel a benned lévő tudást és hogyan teljesedj ki az életed minden területén tudatosan. Ha az idei karácsonyt kapkodás és idegeskedés helyett örömmel és élvezettel szeretnéd eltölteni, lepd meg magad ezzel a programmal és nézd meg, hogyan van másképpen minden, mint ahogy gondoltad. De különleges karácsonyi meglepetés is lehet, hiszen másnak is megvásárolhatod a programot ajándékba.

Segíts a testednek is! A masszőr, aki mindig kéznél van

A lelki oldal mellett a testnek is szüksége van segítségre, főleg, ha valaki stresszes, sokat idegeskedik, feszült. Ilyenkor ugyanis az izmok is befeszülnek, mely akár komoly fájdalommal is járhat. Ezen sokat tud segíteni egy jó masszőr: a masszázs endorfint és szerotonint szabadít fel a testben és az izomfájdalmakat is enyhíti. Ha nincs lehetőséged masszőrhöz menni, a legkézenfekvőbb megoldás a masszázspisztoly, mellyel akár magadat is „kezelheted”, de barátaidat, családtagjaidat is bevonhatod a programba. A MovTech professzionális masszázspisztoll tökéletes ajándék az egész család számára. A masszázspisztolyt számos sportoló használja bemelegítésre vagy regenerációs eszközként, hiszen a masszázs fokozza a vérkeringést, felgyorsítva így a regenerálódást. A cserélhető masszázsfejekkel különböző izomcsoportokat tudsz szakszerűen átmasszírozni. Használatával már 5 perc eltetével olyan eredményeket érhetsz el, mint egy rövidebb masszázs után. Sőt, a nyirokkeringés fokozásával a fogyókúrát és a narancsbőr elleni küzdelmet is hatékonyan segíti a termék. 

Pecsételjünk - könyvbe, gyerek füzetébe tanárként, ovisjelet bárhova!

Török Szilvi, az irtósokoldalú anyatársunk (van neki négy gyereke is...) rengetegféle pici és nagyobbacska pecsétet gyárt. Ajándék lehet ez pedagógus, óvó néni, logopédus számára is (dicsérő, buzdító, egyedi névre szóló feliratokkal vagy jelekkel), de oviba készülő vagy könyvmoly gyerekünket is meglephetjük egy-egy különleges pecséttel. Szilvi mást is gyárt: irodalmi maszkokat (József Attila, Babits és mások) vagy akár vérnyulasat, ha maszk-kötelesek vagytok valahol, jól jöhet egy efféle. Vagy tegyetek a fa alá egy flipbookot, az ürestől (amibe ti fogtok rajzolni) a művészi alkotásokat vagy a némafilmeket bemutatókig széles a választék. Én Szilvi foglalkoztató füzeteit, vagy egyedi mintás pólóit is szeretem - bónuszként pedig válogassatok a szebbnél szebb, letölthető kifestőkből - ez utóbbiak ugyanis teljesen INGYENESEK!

Hálózsákok, lábaspizsik, nagyarcú párnák és más ágybavalók kicsiknek és nagyobbacskáknak - talán páran még emlékeztek a Cseppke gyerekruhás csapatára, akik pár éve a Cápák közt műsorban mutatták be gyerekeknek szánt, vidám kollekcióikat. Most, hogy a legtöbb lakásban már nincsen túl meleg éjszaka (ahogy tippelek), talán jól jön a kicsiknek egy meleg hálózsák, vagy egy olyan kezeslábas pizsama, ami "hideg békaláb" ellen egy felhúzható lábfejrészt is tartalmaz, tehát úgy "hálózsák", hogy rohangálni is lehet benne, hasraesés nélkül.  Ha a gyerek szereti a mesekönyv-illusztrációnak is beillő barátságos figurákat, akkor ezeket a ruhaféléket és párnákat is szeretni fogja!

Horgolt nyuszik és más jóbarátok - Szintén nem ismeretlen a Bezzegen Kéknyúl, akitől vidám horgolt kisállatokat, babaváró ajándékokat, alvókát, kistáskát lehet beszerezni, esetleg megtanulni tőle ezt a fajta horgolási technikát. Ezek alapértelmezésben egészen kicsiknek való jószágok, bár én ismerek kamaszt, akinek még mindig viszonylag rendszeres alvótársa egy horgolt, zöld béka, amely remekül viseli a hosszas használatot.

Könyvek  híres emberekről, vagy nyomozós kis hősökről - Kertész Edinát (kertedit) nem kell itt talán bemutatni.  A híresember-könyvekről mostanában írtunk, de de Dodó tizedes vagy a Pötyi és Pepita nyomoz sorozat is sokaknak lehet ismerős. Kisiskolásoknak ajánlanánk A zenélő doboz című könyvet, a meredekebb humort kedvelőknek pedig a Milliomos szamár jöhet be, amit - bár szerintem meglett családanyák korosztályának nem ajánlanak kifejezetten - meglehetős vihogással olvastam magam is.

Hátizsák, neszesszer, tornazsák vagy hűtőmágnes – korábban már bemutattuk a SZUNO-t, amely gyerekrajzok felhasználásával készít kézműves, vagy most már sorozatgyártott termékeket is, ezzel megélhetést, sikert és ismertséget hozva a Told környéki falvakban élő szegényeknek, nehéz sorsú családoknak. Van, amit tőlük lehet megrendelni, de a tornazsákokat például már a Decathlon is forgalmazza, nagy sikerrel. Környezetbarát „újraszalvéta”, kulcstartó, konyharuha is van – ha sietsz, karácsonyig még hozzád érhetnek.

ajándék kézműves kisvállalkozás karácsony

Kő cinke? Emlékeztek még Tíciára, a csúszdabalesetes leányzóra, aki azóta számos műtéten van túl, de így is napi 24 órán át felügyeletre és támogatásra szorul? Tici édesanyja nagyon ügyes kezű, remekül rajzol, fest, zenél - erre a karácsonyra pedig kőre festett kedves cinkéket készített, először ismerős óvó néniknek. Ha szívesen támogatnád Tici további ápolását, fogadj örökbe egy cinkét - aki nem ismeri Tícia történetét, itt megismerheti. A cinkék (esetleg süvöltők, baglyok…) célba juttatásában Vakmacs igyekszik segíteni.

Vagy akár például színházjegyet. Adott esetben minden félnek túlélést hozhat.

Tünde és Vakmacska