Nanta napló baba advent karácsony fogzás

A héten nekiestünk a randikönyvnek. 

Szeretetnyelv-teszt.

Izgis volt.

A végeredmény meg feladat. Mindkettőnek. 

Kedves szeretetnyelve ugyanabban a sorrendben van, mint az enyém.

Éppcsak visszafelé. Ajjjajjjajjj.

Már nem is volt kérdés, hogy ebben a sűrű élethelyzetben miért is kell sötétben tapogatózva keresnünk egymást.

Ezek után felmerült benne, hogy a gyerekekkel is meg kellene csinálni (dejó ötlet!) és vajon kinek melyik lehet??? Erről hosszasan eltémázgattunk. Tök jó kis este volt.

Olyan szörnyen nem lőttünk mellé, de a plusz infó mindig jól jön.

A könyv is alakul, legalábbis ami a dizájnt illeti. A progilehetőségek meg egyre bővülnek, ahogy be-beugrik valakinek egy ötlet.

Egyik este nekiültünk és fellapoztuk, hogy kiválasszuk mi is legyen a mi Nagy Napunk megünneplése. Elég gyorsan meg egyeztünk. Hurrá, mindjárt itt van!

Végre a bakancslistán kipipált Volbeat koncert is megkapta a jól megérdemelt emléksorokat, mint az első esemény, ami ebbe az emlékkönyvbe bekerült.

Ezek igazán jó kis esti beszélgetős progik, csak nehéz abbahagyni. Simán elcsipogunk hajnali 1-ig is akár, másnap meg zombizunk.

Eljutottunk oda is, hogy vergődjünk a karácsonyi ajándékokon.

A mi családunkban már évek óta nincs ajándékozás. A gyerekek kapnak szülőktől és nagyszülőktől. Mindenki más, aki jön, az hoz sütit. Ha mi megyünk, viszünk sütit. Pont.

Számomra minden hangulatot kinyír a kényszeredett 

"miafrászt lehetne neki venni????" 

Az anyagi vonzatot meg már nem is említem. Súlyos pénzeket költeni a szeretet jegyében? 

Nanemár.

Mi épp azt tervezgetjük Kedvessel, hogy a társas, amit magunknak vettünk fillérekért, pont jó lesz a fa alá. A házassági évfordulónkra meg mindig egy élményt kerekítünk majd és azzal pipa. Szívhez szóló, személyes ajcsit meg majd szülinapkor adunk.

PiciLány a múlthéten a földön aludt. Nyugi! Matracon meg babafészekben. Ez így nagyon biztonságos volt. Most viszont megkapta a kiságyat, ami családi ereklye, mert Kedves bátyjának vették még sok X évvel ezelőtt. Nyilván Kedves is ezeket a rácsokat rázta. Működik. PiciLány is rázza.

A kicsike babafészek helyett már egy nagyobban megy a szunya. Annyira nem érzi komfortosnak, szóval még körbe kell pakolni nyuszipárnával meg zenélő egérrel.

A szépséges bölcső pedig a gyerekszobában várja az új lakót. Jobb híjján, mert ott nincs útban. KicsiLány tiszta boldog, mert most a babái alszanak benne.

Nem lesz könnyű eladni. Mármint a szívemnek lesz nehéz. KicsiLány kivételével mindenki ebben aludt az első két hónapban. Brühü. Olyan szívesen adtam volna tovább, dehát mindenhol fiú babák születnek.

Ahhoz képest, hogy a doki néni szerint a fogacskák fényévre vannak (mondta ezt hétfőn), már csütörtök éjjel megharapta az ujjam. Alvás helyett nyilván. Miközben a zenélős felhúzót huzigálta éjfél tájban. Nagyon romi volt, tényleg.

A babahintán addig gondolkoztunk, hogy nem vettünk. Van fahintánk. Azt kicsit babásítottam és pipa. Legalább a varrógépem sem porosodik. És hamár, akkor PiciLány karácsonyi párnáját is elkészítettem. Mindenkinek van, hát nehogymár neki ne... 

Cuki meg minden, de nem vagyok elégedett. Talán kicsit fiús... Sebaj, ő azért biztos fogja szeretni.

Az adventi naptár is kész. Minden zokni kész. Mind másmilyen. Aztán lehet stipistopizni.

És akkor megtörtént az a csoda, hogy mindenkinek másik zokni tetszett, így vita nélkül eldőlt, hogy melyik kié lesz.

A kajálás pont úgy alakul, ahogy gondoltam. Meg ahogy már többször tapasztaltam. Ha előbb nem is, de ha egy baba ül önállóan és kibújt a foga, akkor már az evés is érdekes. Boldogan eszik a tányéromból. Még azt is elfogadja, ha én adom a szájába. Hiába szopizta horpadtra a hátam, akkor is kinézi a kaját a kezünkből. Nem zavarja már, ha darabos. Addig nyunnyog a répán/nokedlin/husin, amíg az lenyelhető lesz. Nem lökdösi ki, hanem élvezettel rágózik.

Minden lehetőség (ebből elég kevés van) mellett feláll és olyankor rettenetesen boldog. Ennek örömére az első cipőt is megvettük. A zoknit leszedi, nálunk meg hűvös a padló. A cipőcske pedig agyrém, hogy 20-as! Minek ekkora láb egy ilyen pici lánynak??? Lemértük a méricskélőn. Többször is. Remélem, ha eleget mosom, akkor összemegy. Hehehe.

Hétvégére már teljesen eluralkodott az izgalom. Minden gyerek őrült adventi lázban égett. Egyszerűen nem hagyhattam figyelmen kívül. Benyomtam a Polar Expressz zenéjét jó hangosan, és előkapirgáltam a karácsonyi dekorációt. Volt is naaaagy karácsonyi hangulatom.

Nanta napló baba advent karácsony fogzás

Kedves fáradtan és reményekkel telve jött haza. Négy nap szabi! 

Erre az várja, hogy ordít a Letitsznó meg a Dzsingölbelsz. 

Láttam az arcán a lemondó kínt. 

"Dehát még csak november van!"

Szerintem azt hitte, hogy a hétre a karácsonyi ajcsik megvitatásával ez a téma letudva.

A hangulat reggelre bennem is elúszott. De majd a forralt bor a karácsonyi vásárban... Az majd meghozza. 

Biztos nem akarok megfagyni a jégpálya mellett, míg a csúszkáló gyerekeimet lesem.

Hittem mindezt addig, míg ott nem voltunk. 

Délelőtt még csak-csak. PiciLánnyal körbesétáltuk a vásárt, hallgattuk a lásztkriszmaszt, míg elaludt. 

Délután megjött a cumi. Vajon mit képzeltem????

Egyedül három gyerekkel egy illatos, élménydús program első napján...

Tömeg, hangos zene, egyik gyerek színpadnál, másik koripályán, harmadik meg a kezemben, hogy ne sírjon és így ingáztam a két gyerek között. 

Szerencsére mind hazatalál innen, de azért utáltam, mikor KicsiFiút nem találtam a koripálya öltözőjében. Tudtam, hogy ott van, csak azért...

Szóval SOHA TÖBBET!

Minimum két felnőttes sztori. Vagy babamentes. 

Nem hogy a karácsonyi hangulatot nem hozta meg az este, de azt a szikrányit is eltaposta. 

Igazi Grincsnek éreztem magam. Kicsit hisztis is voltam a helyzettől, bevallom. 

Fel is vettem a napi teendők közé, hogy

"Utálni magamat"

Nanta