Zsé életmód anya

37-66-52

Nem, ezek nem a méreteim (sajnos). Az éveim száma, a súlyom kilóban és a következő 52 hét, azaz 1 év, amelyről írni fogok Nektek.

Életmódot szeretnék váltani, és mivel gyenge ember vagyok, félek egyedül belevágni. Biztosan mindenki tudja, hogy a fogyókúrát holnap kezdjük, a tornát a jövő héten, az egészséges főzést meg az ünnepek után. És persze előtte még egy utolsó süti, lacipecsenye, bor, miegymás… Ezt a halogatást akarom elkerülni, és ha nagy nyilvánosság előtt váltom a módot, akkor egyrészt ti segítetek a betartásban, másrészt talán közületek is lesznek páran, akik csatlakoznak, és így egymást tudjuk segíteni.

Előre is köszönöm a Bezzeganyának, hogy lehetőséget biztosít erre, egy hetente jelentkező sorozat formájában.

Most pedig néhány szó magamról, mert biztosan égtek a vágytól, hogy megismerjetek. 37 éves leszek idén novemberben, és bár azt nem tudom, hogy megettem-e már a kenyerem javát, az biztos, hogy látok bizonyos jeleket a testem hanyatlására. Öt gyermek (általában) boldog anyukája vagyok, ami önmagában is felér egy testi-lelki kiképzéssel, de mégsem eredményez fitt és egészséges életmódot. Sőt.

A legutolsó terhességem során derült ki, hogy cukorbeteg vagyok. Nem volt elég a diéta, inzulinra fogtak és jól rám ijesztettek, hogy mivel a családomban többen is cukorbetegek, így már nekem is jó esélyem van rá, hogy idősebb koromban előjöjjön nálam is.

Amíg a baba a pocakban van, addig nagyon motiváló az ő élete-fejlődése: az ember betartja a diétát (sírva), nem hízik semmit (mosolyogva) és egészséges, szép babát szül (büszkén). Aztán jönnek a hétköznapok, az újszülött, a testvérek, a férj, a háztartás, a munka… Viszont a diéta már nem olyan fontos, a kilók jönnek-mennek. Inkább jönnek. Én nagy kín-keserv árán lefogytam a szülés óta 8-9 kg-ot (14 hónap alatt), ami nem rossz, viszont szeretnék még egy picit lejjebb menni. És persze mellé mozogni és egészségesen táplálkozni. De egyedül nem megy.

Úgyhogy itt vagyok, és hetente jelentkezem majd szeptember elejétől, egy éven át. Táblázatot láthattok az ételekről, kalóriákról, szénhidrátokról. Megivott vizek, lemozgott percek, hangulatok, történések kísérnek majd. Mindenről szeretnék beszámolni, őszintén, fényképekkel, centivel, kilóval, forinttal együtt. Az első részben dokumentálom a kiinduló állapotot és bemutatom segítőimet is, valamint szolgálok néhány hasznos, tapasztalaton alapuló tanáccsal is.

Remélem, hogy lesz, aki velem tart és biztosan tudom, hogy sok jó tanácsot, biztatást fogok kapni tőletek, értékes véleményekkel és tapasztalatokkal.

Találkozunk hamarosan, eljött az idő az utolsó sütizésre!

Zsé

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?