Waczkor babanapló bébinapló szoptatás

Mozgalmasan teltek a hetek. Eszméletlen, hogy már egy két hónapos baba fekszik a mellkasomon. Vagy az is hihetetlen, hogy több mint három hónapja nem alszom hat óránál többet egyszerre. De mégis minden sírós, szenvedős pillanat után is azt mondom, megéri.

Megéri, mert amikor a héthetes kis kukac hajnali négykor felébred, evés után pedig nem hajlandó visszaaludni, ezért leteszem a pihiszékbe, és elég egy kis nózisimi a mosolyhoz. Egy babamosoly pedig felér a Man-in-blackes villantóval, felvillan a mosoly, és az előző sírás emléke kifakul.

Szerencsés vagyok, mert a kezdeti tejes nehézségek után végre beállt a kereslet-kínálat. Pocok teljesen anyatejes baba már négy hete. Semmi pótlás nem kell neki, se tápi, se víz. Nem tudom, mi használt: a napi egy malátasöröcske, a tejfokozó kapszulák, vagy a rengeteg víz. A melegnek köszönhetően még többet iszom, ami azt is eredményezi, hogy használnom kell az előre beszerzett melltartóbetéteket, pedig már azt gondoltam, feleslegesen szereztem be.

Ami a babót illeti, a bőrén száraz foltok alakultak ki, amik dorozmásak és enyhén rózsaszínek. Homlokán, alkarján, vádliján... ekcémára hasonlító foltok. Főleg azon a helyeken, ahol naptejjel bekentem. Most sokan megköveznek, de amikor kiviszem ilyen dögmelegben a babát, akkor bekenem a bőrét, mert óhatatlanul éri a nap. Naptejet váltottam (olcsóbb babanaptejről a drágább típusra) és szépen helyreállt a bőre.

A másik dolog, hogy lassan válogat. Mégpedig a játékaiból. Elővehetek bármit, van, amire csak a sírás jön elő, de ha előszedem a rókáját vagy a pingvinét, a sírás abbamarad. Vagy csendben figyeli, vagy gagyog neki. Odateszem mellé, akkor meg látszik, hogy épp tanul rajta tapogatni és fogni.

Ami még történt, hogy újra le kellett adnom az anyasági támogatásos kérelmet, mert a hivatal nem fogadja el a Szent Imre kórházban kiállított igazolásom, mert nem részletezték dátum szerint a négy alkalmat, amikor megjelentem terhesgondozáson. Így most újra leadtam, és majd mellékelnem kell a kiskönyvem. Ez persze megint időbe telt az okmányirodában, szerencsémre a lurkó aludt.

Baba meg eszméletlen mód hurcibaba. Leteszem a pihiszékbe, amíg előkészítem a kendőt, mereven nézi, mit csinálok. Ilyen melegben vékony szövött kendőt használok. A meleget nehezen viseli, ébredés után kb. egy órával már nyűgös és altatni kell. Ami vagy kendőben, vagy babakocsiban tologatva történik.

Waczkor

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?