gyerekszáj

Gyerekszáj rovatunk újabb gyűjteményét olvashatjátok.

„Anya, a füstölt sajt a kéményben terem?”

„Anya! Nagyon jó a reaktív tábla a suliban!”

Négyéves kisfiammal ülünk a fülészeten. Kérdezi, hogy: „Anya, mit fognak csinálni?” Mondom neki, hogy a doktor néni megnézi a füledet. Rám néz, és mondja: „De anyaaaa, nincs is benne semmi!”

Egy kirándulás alkalmával keskeny ösvényen haladtunk egy darabig. Elöl a hatéves lányom. Egyszer csak megáll, hátrafordul, végignéz mindenkin, majd megállapítja: „Ebben a libasorban én vagyok az első liba!”

3,5 éves leányzóm nézi a reklámokat a Minimaxon, majd csodálkozva, nagy szemekkel felkiált: „Anya, hát a játékokat nem a Mikulástól kell venni, hanem az akcióktól!”
Bánatos fejjel közli, hogy új babát szeretne, mert ez már régi, mire én ecsetelni kezdem, hogy majd hoz a Jézuska karácsony este. Rám néz, majd közli: „Tegnap is volt este, mégsem hozta.”
Temetőben nagyban mutogatom neki Jézust, majd odahajol, és iszonyú aranyosan megkérdi a szobortól: „Jézuska, hozol nekem ajándékot?”

Lányom az apjának: „Apa miért állva eszel, mint a lovak? Ülj le szépen és zabálj!” (sírva röhögtünk)

Állunk a zebránal a napokban. velünk együtt sokan várakoznak a zöldre mindkét oldalon. Velünk szemben volt egy idős néni full fekete ruhában és bazi nagy lencséjű napszemüvegben. Szétálló, nagy, ősz haj koronázta meg a látványt. Kisfiam megszólal jó hangosan: „Anyaaa! Az a néni úgy néz ki, mint a Kőlevesből az öregasszony!” Magamban sírtam a nevetéstől. Persze nem mertem se jobbra, se balra nézni, hogy ki hogy reagálta le.

Fiam 3,5 évesen kér enni. Mondom, hogy mindjárt adom. Erre ő: „Jó, csak siess, mert mindjárt leesik a vércukrom és rosszul leszek!”

Kislányaim átmentek a szomszédba megnézni az újszülött kisbabát. Hazajönnek, kérdezem, hogy tetszett a baba. Gizus (8): „Hát picike... Meg aranyos...” Nyuszi (4) felragyog rám lelkesen: „...és képzeld anya, már kinyílt a szeme!”

Vacsoraasztalnál beszélgetünk. A 13 évesem elmeséli, hogy csendéletet csinált ma. Mire az ötéves: „Nem értem! Miért kell az életet csendben festeni?”

Levélgyűjtés:
„Ez a levél nagyon szép és gyűjthető. Kirakom a járdára, hogy más is megtalálja.”

- Az orrod alatt mondod.
- De hát az orrom alatt van a szám!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?