Az első kánikulai hétvége és a nyári szünet kapujában állunk. Ha tehetitek, irány a Balaton, a Velencei-tó vagy a Tisza-tó, de ha a városban maradtok, akkor is van pár ötletünk, hogyan töltsétek meg családi programokkal a hétvégét.

Ha – teljesen érthető módon – nem bírjátok ki a nagy meleget vízi program nélkül, akkor választhattok egyet a budapesti strandfürdők közül. Az egyik legjobb strand gyerekes családoknak a Római, ahol csúszdák, játszótér és nagy árnyas területek is vannak. A strandolás után akár még egy kellemes (esetleg vacsorával egybekötött) séta is beleférhet a hétvégébe a város egyik legkellemesebb helyén, a Római-parton.

Akik a hátuk közepére kívánják a kánikulát strandostól, napozásostól, lángosostól, azok például egy jó kis gyerekfilmre is beülhetnek a kellemesre hűtött moziterembe. A Lurdy Ház mozijában most hétvégén 5 gyerekfilm közül választhattok, melyekre a jegy csupán 590 Ft-ba kerül.

Varázslatos nappal készülnek a Gellért Fürdő volt gyerekmedencéi helyén kialakított Pagony kertben, ahol vasárnap bűvészek lepik el a terepet. A 11 és 17 óra között zajló eseményen a részvétel ingyenes.

A Vasúttörténeti Park is különleges és hasznos programmal várja a gyerekeket és szüleiket, most vasárnap rendezik meg ugyanis a 2015-ös Közlekedésbiztonsági Napot, melyen a kicsik játékos formában tanulhatják meg a közlekedés szabályait.

A kora nyári városrészi fesztivál fieszta egyik e heti helyszíne Kispest. A Városünnep névre keresztelt egész napos programon fellép a gyerekek új kedvence, az Iszkiri, lesz cirkusziskola, babasátor, labirintus és számos más koncert és egyéb esemény, s az egész mi mással zárulhatna, mint a megunhatatlan tűzijátékkal.

Természetesen ezen a hétvégén is lesz Gyerek Sziget, ahol a megszokott programok várják kicsiket és nagyokat, de lesz Kiskalász koncert, néptáncbemutató és bábelőadás is.

Ha vidéki programot kerestek, ajánljuk a Keceli Meggyfesztivált: 2015. június 12-13. között hatodik alkalommal rendezik meg a Keceli Meggyfesztivált, ahol a meggyes finomságok mellett kerékpártúra, lekvárfőzés, meggymagköpő-verseny, csettegő ügyességi és szépségverseny, valamint könnyűzenei koncertek várják az érdeklődőket.

Szélforgó

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?