Az időjárási helyzet normalizálódásával végre kedvünk szerint tervezhetünk az elkövetkező hétre, felváltva ezzel a vízpart-légkondicionált helyiség bárhol-hűvös pince menekülő útvonalat. Ezen a héten is ajánlunk nektek programokat vakációs hétköznapokra és családi hétvégékre.

Újabb könyvtárat ajánlunk figyelmetekbe, ahol a nyári olvasmányok beszerzésén túl szünidei foglalkozással is várják a gyerekeket: ezúttal a Bíró Mihály utcai könyvtárt. Itt július hó folyamán csütörtökönként időutazáson vehetnek részt a gyerekek. Az adott kor bemutatása után kézműveskedés, majd aszfaltrajzolás és közös játék következik. Ezen a héten Egyiptom, jövő csütörtökön a középkor kerül sorra.

Budapesthez közeli kedvelt úti cél a Dunakanyar, ahova most hétvégén nem csupán a természeti szépségéért érdemes ellátogatni, hanem a Nemzetközi Visegrádi Palotajátékok miatt is. Péntek délutántól vasárnapig egymást érik a lovagi tornák, a Parkszínpadon, a Salamon-toronyban és a Palotaházban hazai és külföldi zenészek, bábosok szórakoztatják a közönséget. A középkori katonai táborban vívótornák és páncélos tornák kerülnek megrendezésre. Ha pedig valami egészen különlegesre vágytok, akkor akár nosztalgia gőzössel is ellátogathattok a Palotajátékokra.

Nincs olyan gyerek, akit ne varázsolnának el a buborékok. Ha a ti gyerekeitek is odavannak a szivárványos gömbökért, javasoljuk, hogy vasárnap nézzetek be a székesfehérvári Koronás Parkba, ahol Buborékos Napot rendeznek. Az eseményen kapott karszalaggal ezen a napon a helyi strand is ingyen látogatható.

Ha utazást terveztek a hétvégére, ajánljuk figyelmetekbe a nyírbátori Szárnyas Sárkány Nemzetközi Utcaszínház Fesztivált. Az M3-as autópálya meghosszabbításával Nyírbátorba igazán könnyű eljutni, Budapesttől mindössze két és fél óra távolságra van. Az előadások délutánonként zajlanak a város különböző pontjain, így délelőtt arra is lesz időtök, hogy kipróbáljátok a 2010-ben megnyitott Sárkány Fürdőt is.

Lego kiállítás is nyílik a héten, méghozzá szombaton, a Millenárison, ahol több mint 1 millió kocka várja a legókedvelőket 1000 négyzetméteren. A látogatást érdemes hétköznapra időzíteni, amikor olcsóbbak a belépőjegyek. A Kockaparádé augusztus 1-ig tart nyitva.

Szélforgó

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?