Nem kis fejtörést okozott a soron következő születésnapi buli megszervezése a családban. Az albérlet mérete sajnos nem felel meg fél tucat tizenegy éves kölyök plusz a helyi 2+4 fős létszámú alaptábor számára, így más megoldást kellett keresnem.

Utánanéztem, milyen lehetőségek vannak egy tízfős gyerektársaság születésnapi bulijának megtartására, és mindezért milyen mélyen kell a szülőnek a zsebébe nyúlnia. Végül sikerült egy igen extrém listát összeállítani a főzőpartitól a lézerharcig. Novemberben szülinapi zsúrt tartani szívás.

Bowling

Néhány hete a lányom legjobb barátnőjének a buliján voltunk, melyet egy bowling klubban szerveztek. Annyira tetszett az összes résztvevőnek a kétórás parti, hogy utánanéztem, mennyiből lehet kihozni egy ilyen eseményt. Háromfajta menüt lehet foglalni, a kis menü 3200, az extra menü 3800, a prémium menü pedig 4200 Ft/fő. Mindegyik tartalmaz 2 óra játékot, egy sajtburgert, egy szelet tortát, popcornt és egy ajándék meghívókártyát. A kis menüben benne van ezen felül egy pohár üdítő, az extrában korlátlan mennyiségű üdítő és egy ajándék mozijegy kupon, a prémiumban pedig korlátlan üdítő, ajándék mozijegykupon, kézműves tortaszelet és egy pohár kölyökpezsgő.

A tízfős gyerekseregnek a közép árfekvésen tehát 38 ezer Ft-ba kerül itt egy születésnapi buli.

Csokoládémúzeum 

A csokoládémúzeum szülinapi partiján a minimum létszám 12 fő. A gyerekeket a télikertben fogadják, ahol marcipán és csokoládégolyócskákat mártogathatnak a csokiszökőkútba. A tárlatvezetés után mindenki saját csokit készít, amit haza is vihet díszdobozban. Különteremben folytatódik a buli, ahol szendvicset (fejenként 2 db) és üdítőket (3 dl/fő) szolgálnak fel, majd jön a torta és az ajándékok átadása. A buli ára (felnőttek nélkül) 60 ezer Ft.

Főzőparti

A szülinapi főzőpartin az alábbi lehetőségek közül lehet kettőt választani, amit a társaság közösen készít el: pizza, egészségesebb változatú hamburger, gnocchi/ravioli/tagliatelle, gyros saját készítésű pitában, palacsinta, gofri, muffin, cupcake, brownie/tiramisu, smoothie, wrap, szülinapi torta. A 2,5 órás főzőparti ára 10 gyereknek 55 ezer Ft, amely az elkészített ételeken kívül gyümölcsleveket és szörpöt is tartalmaz.

Bobpálya

Amíg ilyen enyhe az idő, a bobpálya is szóba jöhet. Itt nincs születésnapi csomag: 10 csúszásos bérleteket lehet vásárolni, darabját 3500 Ft-ért. Kenyérlángos, melegszendvics és hot dog lehet a menü és innivalót is lehet vásárolni a büfében (itt nincs csomagár, annyit fizetsz, amennyi a fogyasztás), tortát lehet vinni. Hot doggal és üdítővel együtt 40 ezer forintra jön ki egy tízfős szülinap. A valamilyen oknál fogva (például eleredő eső) fel nem használt zsetonokat a végén visszaváltják.

Játszóház

Vannak olyan nagyobb játszóházak, amelyek a tizenegy éveseknek is kínálnak szórakozási lehetőségeket. Ilyen például az Eleven Park. Itt többféle parti közül lehet választani. A tortás buli 2890 Ft gyermekenként, a Fantasztikus ünnep 3390, az Óriásparti pedig 3790 Ft-ba kerül. Az ár az összes parti esetében a következőket tartalmazza: feldíszített, lefoglalt szülinapos asztal, belépőjegy, gyerekenként 1 zseton, ajándékcsomag az ünnepeltnek, egy kiválasztott torta, gyerekenként 0,5 liter ital. A második két parti ára tartalmaz étkezést is. A szülinapi menü lehet egy pár virsli sült krumplival, csirkefalatkák sült krumplival vagy egy szelet pizza. Az Óriásparti tartalmaz még egy üveg gyerekpezsgőt, és az összes meghívott gyerek édességcsomagot kap. Ha se nem a legolcsóbb, se nem a legdrágább verziót nézzük, akkor 33900 forintot kell fizetnünk a tízfős buliért.

Élményfürdő 

A budapesti élményfürdőben négyféle születésnapi partit szerveznek. A Mini, a Midi és a Maxi csomag az alábbiakat tartalmazza: megterített ünnepi asztal 3 óra időtartamra, 0,2 liter rostos üdítő vagy 0,5 liter ásványvíz,10 dkg sós és édes apró sütemény, választható ajándék torta, közepes tűzijáték, számgyertya, kinyomtatható és szerkeszthető meghívó a résztvevőknek, ajándékcsomag az ünnepeltnek. A Midi csomag ezen felül egy szelet pizzát, a Maxi csomag pedig a Midihez képest plusz egy pohár gyerekpezsgőt tartalmaz. A Tini csomag tartalma: megterített ünnepi asztal 3 óra időtartamra, 0,5 liter üdítő, választható ajándék torta, közepes tűzijáték, számgyertya, magic burger steak burgonyával és ketchuppal, kinyomtatható és szerkeszthető meghívó a résztvevőknek, ajándékcsomag az ünnepeltnek, egyszeri kizárólagos szörfmedence használat animátori segítséggel.

A csomagok árai: Mini: 1400, Midi: 1800, Maxi: 2200, Tini: 2600 Ft/fő. Ezen felül meg kell vásárolni egy kétórás fürdőbelépőt, amely 3 óra időtartamra szól. Ennek ára 1500 Ft gyerekenként – 8 fő fölött az ünnepelt és egy kísérő ingyen mehet be. A Midi csomaggal számolva a tízfős buli (szülői kíséret nélkül) 31500 Ft.

Lézerharc

Ha lézerharcos bulit szeretnénk, egy kétórás játék 34.900 forintba kerül, de ebben nincs benne sem az üdítő, sem az étel, sem a torta. Ezeket díjmentesen be lehet vinni, vagy a helyi büfében megvásárolni.  

Valamivel könnyebb helyzetben vannak azok, akiknek a gyermekei késő tavasztól kora őszig születtek, egy kinti helyszín sokkal több lehetőséget ad a bulizásra, és némi szervezéssel és kreativitással jóval olcsóbban össze lehet hozni egy gyerekzsúrt. Sajnos – mivel a családban az összes gyerek a téli hónapokban született – én sosem fogok a Városligetben kockás takarós pikniket szervezni versenyfeladatokkal.

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?