Jön a harmadik baba
 

Nemsokára nagycsaládosok leszünk! Néha még mindig hihetetlen, hogy ilyen gyorsan jutottunk el idáig a családalapítás útján. Elsőszülöttünk 2015 augusztusában, második babánk 2016 szeptemberében született. Az elsőt terveztük, vártuk; a második szerelemgyerek – most pedig harmadik gyermekünket várjuk, aki szintén „tervezett” csemete.

Rengeteget gondolkodtam azon, hogy mit tegyek: menjek vissza dolgozni szeptemberben, és kb. két év múlva kezdjem újra a pelenkázást, éjszakázást, stb. a harmadikkal? Vagy inkább vágjunk bele most a harmadik baba-projektbe aztán a többit majd meglátjuk? November környékén sikerült végre elhatároznom magam, a férjemnek nem volt ellenvetése, úgyhogy nagy volt az öröm február 15-én, amikor pozitív lett a teszt.

Aztán azon paráztam, nehogy most ikreink legyenek – akkora megpróbáltatást már nem biztos, hogy bírnék energiával és idegekkel. Izgatottan vártam a sorom az sztk-s rendelésen. Egy petezsákot láttunk, és minden rendben vele – huh, hatalmas megkönnyebbülés. Végre láttam a kis áfonyámat és az aprócska, pulzáló szívkezdeményét! Azóta is alig várom, hogy újra láthassam.

Eldöntendő kérdések
 

Az újabb feladvány: ezúttal csináltassak kombinált (vagy akármilyen extra) genetikai tesztet? Nagy nehezen, férjem segítségével, végül úgy döntöttem, most is Istenre bízom magunkat. Nem vagyok még 35, a családban nem fordult elő genetikai rendellenesség, és különben is, a tesztek (amiket meg tudnánk fizetni) csak a létező rendellenességek minimális részét tudják szűrni – így felesleges.

Következő kérdéskör (mennyi, de mennyi döntés, és még milyen sokat kell meghozni!): ezúttal is ahhoz a győri dokihoz járjak, akihez az első két terhesség alatt? És ott szüljek? Az otthon szülést is fontolóra veszem, újra. Az ambuláns szülés szimpatikusabb valamivel. Azt hiszem, csinálok is egy pro-kontra táblázatot a kórházakhoz, megtudakolom, mennyire adnak esélyt az ambuláns szülésnek, aztán döntök – még bőven van időm...

Ági

Bezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

Családtervezés, terhesség, szülés, gyereknevelés, egészség-betegség, szórakozás – ezekben a kategóriákban témánként tudsz böngészni a tartalmaink között. Kövesd a Bezzeganyát a Google+ -on is!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?