A hétvégén öt új gyerekkönyvet is a közönség elé tár a Pagony. A magyar szerzők írta-illusztrálta köteteket játékos, kézműves foglalkozások kíséretében tekinthetik meg az érdeklődők. Pénteken az öltözködésé és a mesterségeké, szombaton Majáé, Habakuk királyfié és a Virág utcai focibajnokságé a főszerep.

November 25-én, pénteken délután öt órakor játékos foglalkozás keretében mutatják be Horváth Mónika: Vilma ruhái – színező és öltöztetőkönyv, valamint Török Szilvi: Mesterfa című kötetét. A szerző-illusztrátorokkal Győri Hanna beszélget. A foglalkozáson a gyerekek felöltöztethetik Vilmát nyári, téli, sportos vagy elegáns ruhákba, megtudhatják, mit csinál a bodnár, az ács vagy a drótostót, és mozgatható mestereket készíthetnek Török Szilvivel.

Helyszín: Pozsonyi Pagony (Pozsonyi út 26.), péntek, du. 17 óra.

November 26-án hármas könyvbemutatót tartanak a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtárában, ahol a Pozsonyi Pagony három új mesekönyvét tárja a résztvevők elé. Bemutatásra kerül Finy Petra-Szegedi Katalin: Maja tizenkét babája, Szakács Eszter – Takács Mari: Tulipánháború – Mesék Habakuk királyfiról és Dávid Ádám – Rubik Anna: A Virág utcai focibajnokság című könyvük. A szerzőkkel és illusztrátorokkal Lackfi János költő, műfordító beszélget.

Lesz még sütemény, szörp, kedvezményes könyvvásár, dedikálás, kézműves foglalkozás az illusztrátorokkal, meseolvasás, bábozás, vetítés, zenélés, koppolás a szerzőkkel valamint kiállítás a három könyvből.

Helyszín: Sárkányos Gyerekkönyvtár (Szabó Ervin tér 1.), szombat, de. 11 óra.

Tünde