Zsé életmód edzés

Mindenféle bolygók együttállása van itt a házam tája környékén, kicsit elveszítettem a fonalakat. Mondhatnátok, hogy megjósoltátok a beborulásomat, azért jelentem, ettől még messze vagyok. Csak elkaptam egy csúnya náthát, amiből arcüreggyulladás lett, ezt próbálom kikezelni néhány napja. Emiatt 5 edzés maradt ki, és nem tudom, mikor tudok menni legközelebb. Ez eléggé frusztrál, egyrészt hiányzik a mozgás, másrészt aggódom, hogy ennyi kihagyás után milyen formában leszek, hogyan lehet majd újrakezdeni.

A betegséges henyélésnek megfelelően igyekeztem csökkenteni a napi kalóriabevitelt, nem mindig sikerült. Bevallom, némiképp felrúgtam az eddigi étrendet, sokszor nincs is étvágyam a betegség miatt. De semmi gond, ezt majd visszaállítom, ha rendbejöttem. Azért csokifalós rohamok nincsenek.

Múlt héten három napig férj külföldön volt, egyedül voltam a srácokkal. Na, az az igazi extrémsport. Kipurcantunk bele mindannyian. Engem meg azt tartott életben, hogy esténkéntre festést-rajzolást terveztem be magamnak, jutalomként. Érdekes, hogy a kihagyott edzések miatt megszűnő én-időt milyen hangosan követelte a lelkem.

És persze ma reggel a legkisebbem hőemelkedéssel kelt, itthon maradt, úgyhogy a munkának is reszeltek mára, legalábbis nem fog 8 órányi beleférni. Próbálom rugalmasan kezelni ezeket a napokat, de elönti a szar az agyam, mikor van egy ilyen szitu és nekem megborul az a napom és a következő néhány is. Hiszen a munkát, a háztartást, stb. menedzselni kell, és ilyenkor felgyűlnek a feladatok. Ezen pedig nem segít, hogy a 237. zsepit fújom el, miközben pattog a fülem.

Viszont alvásügyileg sikerült magam utolérni, úgyhogy legalább az ólmos fáradtság elkerül.

Még két témát szeretnék felvetni. Az egyik a BA Klub, ahol nemrég voltam. Hát, valami szuper jó volt! Nagyon köszönöm nagycsaládosnak, hogy meghívott és egyáltalában: hogy szervezi a Klubot. Szép helyen, jó társaságban, finom teával töltöttem azt a két órát. Felüdítő volt olyanokkal találkozni, akiket érdekelnek az anyaság, életmódváltás, gyereknevelés témakörei és nem csak az „úgy-kell-nektek-minek-vállaltatok-annyit” témában szeretnek kárörvendeni. Mindannyiótoknak javaslom, hogy aki teheti, néha-néha menjen el, nagyon jól éreztem magam.

A másik: már jó ideje írok nektek. Nem szeretnék unalmassá, érdektelenné válni. Most nagyjából edzés-étkezés témakörében jól állok. Így érdekelne, hogy ti miről szeretnétek olvasni tőlem, mik azok a témák, amiket boncolgassak. Lehet, hogy van, aki már unja a mozgást, van, aki a lelkizést nem szereti, és sokan írtátok, hogy a sokgyerekes létről is megemlékezhetnék néha. Megköszönném, ha írnátok néhány javaslatot, mert a posztolást most már elsősorban azért szeretném csinálni, hogy informatív és szórakoztató legyek. Hála nektek és egyéb körülményeimnek, lett annyi pozitív változás az életmódomban, hogy a BA-t nem mentőövként és szájmenésként használnám.

Zsé

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?