Madame napjai rendkívül fáradtan teltek, ha csak tehette, aludt. Éjjel, reggel, délután, vacsora előtt és után. Gyanússá vált, hogy gyakorlatilag állandóan alszik, ezért orvoshoz fordult.

két csík terhesség terhességi tesztphoto © 2009 Abigail Batchelder | more info (via: Wylio)

A vérvétel enyhén csökkent pajzsmirigyműködést mutatott, a terhességi teszt negatív volt. Csakúgy, mint hetekkel később. Még a nőgyógyász sem vette észre, ami a másnapi ultrahangon kiderült. Ha elmesélnéd tesztelésed és a nagy hír megosztásának történetét, küldd el nekünk a bezzeganya@bezzeganya.hu címre!

Végre egy hét szabadság. Akár élvezhetném is, ha nem lennék ilyen hihetetlenül fáradt. Reggel felkelek, elviszem a gyerekeket bölcsibe, oviba, suliba. Haza, majd alvás. Felkelés, bolt, főzés, alvás. Felkelés, gyerekek begyűjtése, alvás. Vacsora, alvás. Harmadik nap orvoshoz el, vérvétel pajzsmirigyműködés vizsgálatra. Eredmény enyhén csökkent működés. Nemrégen döntöttük el, hogy egy éven belül, ha szeretne, jöhet még egy gyermek. Ennek így kevesebb az esélye.

Hat hét múlva: menstruáció nincs, de ez simán belefér a hypothyreosis tüneteibe. Biztos, ami biztos, terhességi teszt vásárlása, eredmény negatív.

Két hét múlva: Vérzés sehol. Újabb teszt, eredmény negatív.

Eltelt ismét két hét, még mindig semmi. Úgyis el kell mennem nőgyógyászhoz az esedékes munkaalkalmassági vizsgálatok keretén belül. Vizsgálat negatív, de a vérzéskimaradás miatt következő napra előjegyzés egy ultrahangra. Nem is tudom, mit érzek: sajnálkozást vagy megkönnyebbülést.

Gyermekeim apjával este hazaérkezve közlöm, nincs senki odabent, csak a hormonjaim szórakoznak valószínűleg. Másnap orvosom arcát figyelem vizsgálat közben, látom a meglepődést, amit szavakkal is kifejez. Van terhesség, 10 hetes. Este munka után párom kezébe adom az ultrahangos képet. Kérdő tekintetére elmondom, mégis lesz még egy gyermekünk.

Madame