bölcsisek gyereknevelés alvás

Igazából most inkább tanácsot szeretnék kérni, mint történeteket mesélni. Bence kisfiunk 20 hónapos lesz a napokban. A legnagyobb problémánk, hogy nem alszik egyedül éjszaka. Van nagy szép és kényelmes rácsos ágya, ilyen-olyan világító eszközökkel, hogy ne a koromsötétben kelljen aludnia. Mostanában már Kutyus is a pajtása lett, aki enni, fürdeni, aludni jön velünk.  Bíztam benne, hogy ő majd meghozza a várva várt önálló alvást.

14 hónapos koráig semmi gond nem volt. Januárban azonban volt egy kis betegsége, így pár éjszakára magunkhoz vettük, hogy előbb észrevegyük, ha belázasodna. Na, innentől kezdve jött az anyáékkal alszom dolog. Este 8:45-9 körül altatom el őt a kényelmes fotelünkben ringatva az ölemben. Ezzel még nem is lenne gond. Beteszem az ágyába, alszik 10:30-11-ig, aztán felébred, és csak nálunk hajlandó aludni az ágyban. Persze van, aki megkérdezi, hogy „és mi baj van ezzel?” Igazából semmi. Csak egy zavaró tényező van. Két felnőttnek és egy lassan 11 kg-os, 85 cm-es gyerkőcnek elég szűkös az ágyunk. Arról nem beszélve, hogy valamiért eljön az éjszaka egy időszak, mikor nincsen ébren a fiam, de forgolódik, kapálózik és minket teljesen széttapos, rugdos.

Nem tudom, hogyan lehetne őt visszaszoktatni a kiságyába, és rábírni az önálló alvásra. Most már rászántam magam, kerül amibe kerül, nem vesszük őt ki az ágyból. Kelek hozzá, ahányszor kell, visszaaltatgatom, és majd csak lesz eredménye.

Kinek milyen tapasztalatok vannak ezzel kapcsolatban? Hogyan sikerült a gyerkőccel megszerettetni a saját ágyát? Előre is köszönöm a tanácsokat!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?