A kórház neve: Dunaújváros Szent Panthaleon

A szülés időpontja (év, hónap): 2019. november

A kórház állapota: Átlagos

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: A közös zuhanyzók,vécék nem túl esztétikusak. A VIP szobában viszont szép.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége (vannak-e alternatív lehetőségek, pl. kád, bordásfal, labda, stb.): Állítólag bordásfal és labda van, nálam nem került elő és nem kérdeztem rá. Nekem furcsa volt, hogy fel kellett feküdni az ágyra, de azon nem volt lábtámasz, így a saját kezemmel kellett a térdhajlatomnál tartani a lábam a kitolási szakaszban.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Fogadott orvosom volt, de nem volt túl boldog, hogy éjszaka be kellett jönnie, zavaró volt számomra a sértődöttsége, jobb lett volna, ha be sem jön. A szülésznő segítőkész, érti a dolgát. A csecsemős nővérek is jó szakemberek, éjszakára bevihettem hozzájuk a gyermekem, jó kezekben volt. Nem mondanám őket túl kedvesnek, de ha valaki segítséget kért, akkor számíthatott rájuk. Akinek sírt többet a babája, odamentek, segítettek, az egyik el is ringatott egy babát. A tápszert nem támogatják, de ha szükséges, akkor adnak (2. nap végén). Ami szintén furcsa, hogy nem fürdetik a babákat, elsőnek csak otthon fürdik a pici, mondván, hogy jót tesz a magzatmáz a pici bőrének. Persze szülés után megtörölgetik, de nincs fürdés. Akinek első gyerek érkezik és nincs otthon segítsége, az megszenvedi biztos.

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): A gátmetszés nem kötelező, de siettetik a szülést oxitocinnal és kézzel tágítják a méhszájat, ami szörnyű érzés. Az első gyermekem nem itt szültem, ott ilyen nem volt. Két óra alatt meglett a gyermek, de kb 2 hétig alig tudtam lábra állni, a medencénél lett valami. Szerintem az volt a gond, hogy nem hagyták időt a természetes tágulásra a medencecsontoknak, szalagoknak.

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Úgy tudom, hogy nem.

Látogatási rend (bármikor lehet menni, vagy meghatározott időben, apuka bemehet-e a kórterembe): Napi 1x1 óra, de csak a folyosón kívül, babát nem szabad kivinni.

Mit kell vinni a baba ellátásához? (ruha, pelenka, popsitörlő, stb.): Mindent, viszont ha valami esetleg nincs, adnak szívesen.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? A VIP-ben 2, a közöst nem tudom.

Van-e VIP szoba? Igen.

Koszt mennyisége, minősége: Kevés és nem a legjobb. Van viszont nagyon jó büfé, ha le tud menni az édesanya.

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): Igen.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Igen, a védőnő mindenkihez egyesével odamegy a távozás napján és részletes tájékoztatást ad.

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: -

Értékelés
 

 • szülészet állapota: 6
 • kórtermek állapota: 6
 • szülőszoba korszerűsége: 7
 • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 7
 • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 5
 • orvosok segítőkészsége: 7
 • szülésznők segítőkészsége: 9
 • csecsemős nővérek segítőkészsége: 8
 • kommunikáció, tájékoztatás: 9
 • tisztaság: 8
 • ellátás minősége: 6
 • személyes élmények: 7

N.

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Más is írt már a dunaújvárosi szülészetről, olvasd el!

Nem szülnék többet ebben a kórházban

Messze kerüljétek el a dunaújvárosi szülészetet!