Waczkor bébinapló csecsemők babaúszás

15-16. hét

Babaúszáson jártunk. Na, most egy összehasonlítás következik a helyek pontos megnevezése nélkül, csak a kerületekre fogok utalni. Az egyik a X. kerületben van, a másik a XI. kerületben. Előbbi ára 2600 Ft/alkalom, utóbbi 5500 Ft/alkalom, mind a kettő olcsóbb, ha bérletet veszel. X. kerületi csak szombaton van, a másik hétköznap is.

A drágábbat javasolják mindenhol, ódákat zengenek róla, az olcsóbb uszodát meg már rég óta ismerjük. Azt vártam volna az olcsóbbtól, hogy tömött a medence, alig foglalkoznak majd velünk. Ehhez képest a medencében megfelelő számú gyerek volt, nem is volt benne sok gyerek, de túl kevés sem. Rögtön foglalkoztak velünk, ahogy minden gyerekkel is külön személyesen, ha kellett, átvették a gyereket a vízben, és megmutatták a fogásokat. Egyetlen hátránya az volt, hogy az öltözőben nem volt külön babás rész, ahol biztonságosan és könnyedén át tudtam a vizes gyereket is öltöztetni úgy, hogy nekem is át kellett öltöznöm. A baba ezt élvezettel végigcsinálta, bár 20 perc után látszott rajta, hogy már fárad.

A drágább helyen van kényelmes hely a baba öltözésére, de egy kicsi, sötét, tömött medencében voltunk, az oktató kívülről oktatott, és úgy, hogy különösebb figyelmet nem fordított senkire, még az első alkalmasokra sem. A tömött medence miatt a kicsi nem tudta elengedni magát, feszült volt egész úszáson, alig volt olyan perc, hogy élvezte volna. Csak akkor örült neki, amikor kettesben maradtunk a medencében. Akkor viszont akkora pancsolást rendezett! Merthogy megtanult időközben pancsolni. Innentől a fürdőszoba minden este úszik, mialatt párommal röhögve csodáljuk a pancsoló utódot.

A 15. hétre a baba megtanult forogni, innentől az öltözés és a pelenkázás úgy zajlik, hogy ötször fordítom a babát vissza. És sejtem, hogy lesz ennél még nehezebb is. Hangja mostanság átmegy a sikításba, mintha raptorokat vagy nazgulokat hívna. Hangerő meg a maximumon, így lassan kezdem azt hinni, hogy süket leszek, mire felnő. Az elmúlt két hét plusz pozitívuma, hogy vissza tudtam térni a szerelemsportomhoz, a rúdfitneszhez is, igaz, még óvatosan gyakorlok és szedem vissza az elveszett erőmet. A kisfiam meg pillázik, hogy anya mi a szöszt csinál.

Waczkor

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?