A minap beindítottam a mosogatógépet, ahogy szinte minden nap, és vártam a jól ismert, dünnyögő hangot, amely azt jelzi, egy feladat lekerült a vállamról és a gép elvégzi helyettem a piszkos-vizes munkát. A szerkezet viszont elkezdett mindenféle csörgő-zörg hangot kiadni, a torkomat meg a jeges rémület fojtogatta: mi van, ha elromlik a nyavalyás?!

Végigpörgött előttem, hogy elromlás esetén mennyi pluszmunka várna rám: az edények átszállítása a fürdőkádba (a kedves asztalosunk olyan keskeny mosogatótálcát szerelt be a költözéskor, hogy egy lapostányér nem fér bele keresztbe, így a nagyobb edényeket amúgy is kénytelen vagyok a kádban elmosogatni), mosogatás, törölgetés, visszaszállítás a konyhába. A hideg is kilelt. (Aláírom, elkényeztetett, huszonegyedik századi anyuka vagyok, aki ragaszkodik az eddig bevált technikai újdonságokhoz.)

Sűrűn imádkoztam, hogy a program lejárta után ne járjak úgy, mint szintén háromgyerekes barátnőm évekkel ezelőtt. Az ő mosogatógépe néhány hónapos ikerfiai cumisüvegeivel volt tele, amikor a gép minden előjel nélkül egyszer csak leállt.

„Kinyitottam a mosogatógép ajtaját, ezzel a lendülettel kiömlött belőle a víz jó pár cumisüveg-alkatrésszel együtt. Én meg ott álltam bokáig a vízben, bal karomon az egyik fiammal, miközben a másik négykézláb azonnal belemászott a habos vízbe”

– mesélte Anikó, majd hozzátette:

„Az sem volt semmi, amikor a gépben maradt zsíros, koszos vízben csuklóig elmerülve kellett bogarászni a bent maradt tartozékokat. Sosem felejtem el.”

Ezeket végigpörgetve félve nyitottam ki a gépet, de szerencsére a furcsa hang ellenére az edények tiszták, a poharak csillogóak voltak, és az illat is a megszokott citromos volt az illatosítótól. Hatalmas kő esett le a szívemről, hogy nem kell újramosogatnom az edényeket. És ismét eszembe jutott, hogy mennyire fontos az életemben ez a gép. Persze el lehet mosogatni kézzel is, nem esik le a gyűrű az ujjamról, de sokkal kényelmesebb, energia- és víztakarékosabb a gépi mosogatás. És az eredmény is sokkal szebb, mintha kézzel csináltam volna.

Remélem, még bírja egy darabig az előző lakótól örökölt masinám, de azt hiszem, el kell kezdenem spórolni egy újra, ha lejár a gép élettartama és jobblétre szenderül…

Ha most vásárolsz mosogatógépet, fél évre elegendő Finish csomagot kapsz ajándékba. További részletek itt>>>

(X)

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?