Andi gátmetszés szülés

Új sorozatunk előző részében Andi a szoptatás nehézségeiről írt. Most a gátvarrással kapcsolatos kellemetlenségekről osztja meg tapasztalatait.

Abszolút tabuk
 

No, igen, mert az esetek nagy részében lehet, hogy nem is találkozik vele egy újdonsült anyuka, de én például mindet begyűjtöttem, és álmomban se gondoltam volna rájuk.

Gátvarrás / Gátvarrat
 

Tényleg alaposan próbáltam felkészülni a szülésre, tudtam, hogyan kell lélegezni a vajúdásnál, és hogy a szülőlabdán hogyan kell mozogni, és mondhatom e nélkül a tudás nélkül a vajúdást ezerszer rosszabbul éltem volna meg. Így olyan szerencsés voltam, hogy amíg hagytak „labdázni” újra visszatért belém az élet, és az én kincset érő férjemmel is tudtam viccelődni. Pedig neki aztán a saját érdekében láthatatlannak kellett lennie, ha már bejött velünk. Ez az ő döntése volt, nem akartam elvenni tőle, de tényleg tartsuk tiszteletben egymást, és de jó, hogy megtette.

A kitolási szakaszról inkább nem írnék, azt túl kell élni. De tényleg. Amikor túl vagy rajta, viszont ott a jutalom: rajtad a te gyönyörű pici babád. Na, ennél a pontnál mondta mindenki, hogy ugyan, a varrást meg se érzi az ember. Hát mondhatom, megéreztem és az én láthatatlan, kincset érő férjem is, aki a szoba sarkából előtűnt a kitoláshoz, és amikor rám tették a babát végig mellettünk volt.

Mondanánk: de jó neki… Ááá, hát jó is lehetett volna – és családunk történelmébe így is fog bevonulni -, de megfeledkezett róla, hogy nem bírom a fájdalmat. Nem mozdult a picurka fia mellől egy tapodtad sem, és hallgatta, ahogy minden varrásnál éneklésbe kezdek, és közben elszorítom a karját, de ő ezt akkor és ott büszkén tűrte, majd mutogatta mindenkinek, hogy ő mit állt ki. Ugye mit is állt ki így a vajúdás és a tolófájások után. Egy hős veszett el benne!

Viszont, ami igencsak váratlanul ért, és nem is a kórházban – hiszen ott rendszeresen kaptam a fájdalomcsillapítót -, hanem már otthon történt. Szóval hazamész az elsőszülött tündéri babáddal, és megpróbálod megszoptatni az általad a szülés előtt hónapokig tervezgetett helyen, és rájössz, hogy Uram bocsá’ le se tudsz ülni oda, mert olyan alacsony az ülés része, hogyha valahogy sikerül is ez a mutatvány, egyedül már biztos nem állsz fel a gyerkőccel.

Van egy jó hírem: két hét alatt biztos rendbe jössz annyira, hogy az általad kiszemelt helyen is tudsz szoptatni. Addig meg férjek, ha az anya ragaszkodik a kiszemelt helyhez, tessék segíteni boldogan, vagy kipróbáltatni vele a lakásban az összes szoptatásra megfelelő helyet.

Tanulság
 

  • tényleg, de tényleg minden előfordulhat egy szülésnél, és ne hidd el, hogy a varrás nem fáj. Ha olyan szerencsés vagy, mint én mindegyiket fogod érezni.
  • relatíve hamar rendbe lehet jönni addig, amíg az embernek amúgy is szokott segítsége lenni.
  • mindig van otthon szoptatásra megfelelő hely, vagy ha nem, lehet csinálni.

folyt.köv.

Andi

Andi gátmetszés szülésGátvarrással kapcsolatos posztokat itt találsz:

Azt hittem, meghalok, annyira fájt a gátrepedés

Ne remegjen már, így nem tudom összevarrni!

Hallottam a gátmetszés hangját

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>