Szabóné Niki terhes vagyok terhesség kismama ultrahang

Előzmények itt>>>

Terhességi teszt
 

Magas térdemelésben mentem az első pisit felfogni egy műanyag pohárba otthon. Nevetségesen hangzik, igen. Ez a mindent eldöntő, a sorsfordító. Laknak vagy nem?

Pisi + pipetta+ 3 csepp= 3 perc. Ez most komoly? A francnak nincs egyperces! Nem érek rá várni! 

Így utólag visszagondolva soha nem voltam ilyen hisztis picsa, mint aznap. Annyit mondtam csak az eredmény láttán a férjemnek:

„Apa leszel...”

Ő csak nézett és nem akarta elhinni. „Mutasd!” - sürgetett. (Ő engem... Milyen sürgős lett hirtelen!) És meggyőződtünk róla....

Anyatudat betöltése folyamatban
 

A föld felett jártunk 2000 méterrel. Izgultam nagyon, kit hívjak fel először. Anyukámat, apukámat, anyóst, apóst...?

„Hé, Helló, nagymama/nagypapa leszel, küldöm a képet!” 

De nem tettük. Felváltotta az örömöt az aggódás. Megmarad? Ugye meg? Mit tegyek? Megvárjam a három hónapot? És ha látszik addig rajtam? Mi lesz velem? Hogyan tagadhatnám le a boldogságomat? Ha rákérdeznek, sem fogom tudni... A kaján vigyor az arcunkon mindent elárult volna. Vajon én, aki mindig mindent kimond, kendőzetlenül, nyersen... Tudok majd hazudni? Ilyenről? 

Megpróbáltuk, elég ügyesen ment. Lazán tereltünk, és megszületett a fejünkben, hogy a harmadik hónapot két héttel elhagyva lesz az esküvőnk... Majd ott mindenkinek elmondjuk. Csak győzzük kivárni! Ebben a boldogságban!

Halló, Doki? Terhes vagyok!
 

Hétfő reggel telefonáltam az orvosnak. 

- Halló, Doki? Bocsánat a zavarásért, tegnap teszteltem egy pozitívat. Megnézzük, hogy laknak-e?

- Hát ez kétségtelenül egy terhesség... Öt hét múlva tessék bejönni, Anyuka, nézünk egy szívhangot és megbeszéljük a továbbiakat.

ANYUKA! Jajj, Istenem! Imádom az orvosomat! Decukiii! 

Google fel: miért 5 hét? 

„Az első szívhang a 6. héten észlelhető. Ha a 8. héten sincs szívhang, akkor elhalt terhességről beszélhetünk, de ez....” itt csaptam össze a laptopot.

Szóval akkor 6. hét.

„A megtermékenyítést követően a zigóta a petevezetőbe kerül, ahol osztódni, fejlődni kezd, miközben a petevezeték csillós hámsejtjei terelik a méh felé. A zigóta osztódása, más szóval barázdálódása során kialakul a szedercsíra. A petevezetékben továbbsodródó szedercsíra belső sejtjei részben elfolyósodnak, és néhány nap alatt létrejön a hólyagcsíra. A hólyagcsíra érkezik a méhbe és elkezd beágyazódni a méhfal nyálkahártyájába. A fejlődés során az embrió körül két magzatburok alakul ki. A terhesség 8. hetétől nevezzük magzatnak.”

Hazarepültem a férjemhez, és Zigi lett a babánk. Szerelmünk gyümölcse.

Az első ultrahang
 

Apuka ki nem hagyna egy ultrahangot sem, hogy randizhasson a lányával (kínai naptár szerint). Uccu, neki, esti ultrahang. 

- Vetkőzzön le, Anyuka, deréktól lefelé szólt a Doki.

Szó nélkül engedelmeskedtem. Nézzük már, nézzük már!

Lazítás, nyugi. Felvillant a kép, és egy elég erős ikerterhesség ütött szemet, érett, több hetes babákkal. Kétpetéjűek voltak. Hüvelyi ultrahanggal a vaginámban ültem fel, és csak ez csúszott ki a számon: MI A FENE?!?!

A doki nézett engem, a képet, hangosan felröhögött, és megnyugtatott, hogy az előző hölgynek az ultrahangos képét látom, beragadt a kép a kivetítőbe, nem az enyémek a cseppek, azonnal intézkedik. 

Nyugi... Nem az enyém, de milyen szépek voltak! Szerencsés az az anyuka, aki ezt láthatja. 

Torkomban dobogott a szívem, az első randi, látom őt, csak dobogjon az a kicsi szív. Az egész gyerek akkora, mint egy fél borsószem, és elvileg már szívhangja van. Csodálatos anyatermészet, egybeolvadtam veled. És akkor bevillant a kép...

Szabóné Niki terhes vagyok terhesség kismama ultrahang

Ott volt ő, az én borsószemem, kis villogással a közepén. Olyan volt, mint egy aprócska hernyó, aki villogó nyaklánccal menőzik. Ügyes vagy, okos vagy, Anya-Apa szemefénye.

Doki méregetett, mutogatott, ott a szíve, a villogás az volt. Ver a szíve! Él! Kicsi borsóhernyó! Miénk vagy. Életemben nem láttam még ilyen szép, három gombócból álló kukacot...

Csodaborsó, üdv a pocakomban!

Szabóné Niki

Szabóné Niki terhes vagyok terhesség kismama ultrahangBezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

Családtervezés, terhesség, szülés, gyereknevelés, egészség-betegség, szórakozás – ezekben a kategóriákban témánként tudsz böngészni a tartalmaink között. Kövesd a Bezzeganyát a Google+ -on is!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?