oktatás tanár szünet tanulás

Mindenki nagyon várja a szünetet, a gyerekeken már a második hónap közepén érezni a leterheltséget, a napi hét-nyolc óra megteszi a hatását. A kisebbeknél sincs ez másként, maximum az óraszám kicsit kevesebb. Mire is való a szünet?

A nevében benne van: szünet, megpihenés a munkában. Ez sajnos a magyar oktatási rendszerben nem így működik. Nem értem én a tanárokat. Nem olvassák a diákok, szülők és Vekerdy Tamás írásait? Miért válnak a rossz rendszer kiszolgálóivá?

Miért adnak fel szünetre harmincegy versszakot megtanulni egy tizenkét évesnek? Miért arra az egy hét szünetre adnak fel a gimiseknek irodalomból több oldalas esszéket? Miért adnak fel töméntelen matekpéldát? Miért?

Miért hagyjuk mi, szülők, hogy gyerekeink rossz könyvből tanuljanak? Megrendeli a tanár az OFI-s tankönyvet, de a füzetvázlatok a Mozaikos alapján íródnak. Miért hagyjuk, hogy kiégett tanárok alázzák meg a gyerekeinket? Miért hagyjuk, hogy a szülő taknyos gyereknek érezze magát, ha bemegy fogadóórára és a nagytiszteletű pedagógussal beszél? Miért nem partner a tanár és a szülő?

Nem, nem azért írom e sorokat, mert buta neveletlen a gyermekem. A fiam jól tanul és magatartása se rossz. Elegem van ebből a rendszerből, ellopja az iskola a gyerekek gyermekkorát, rossz kapcsolatba kerül a szülő és a gyermek, rengeteg a feszültség a családokban az iskola miatt. Kedves szülők, miért hagyjuk?

egy anyuka

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?