Hogy milyen egy jó nagyi? Meg kéne kérdezni a gyerekeket. Biztos előkelő szavazatot kapna némely finomság, amit csak ő tud úgy készíteni. Biztosan lényeges, hogy ideje legyen tengernyi, nem úgy, mint anyunak és apunak. Bármit lehet vele játszani. Vicces történeteket tud mesélni anyuról/apuról. Ő tudja a legjobb meséket. Vele bármit meg lehet beszélni. Olyan játékokat tud, amiket senki mással nem lehet játszani. Mindig vesz valami kincset, amire vágyik az unoka. Nála mindig lehet csokit enni. Nem olyan szigorú, mint anya, vagy apa. De milyen a jó nagyi szülőszemmel?

Mert nem csak az a fontos, hogy a gyerek mit gondol a nagyszüleiről, hanem, hogy anya és apa elengedik-e, ott alhat-e, megbíznak-e benne, betartja-e a szülők által kért szabályokat. Ahogy a szülőséget, úgy a nagyszülőséget is tanulni kell. Pedig milyen jó lenne, ha az csak úgy magától jönne!

November utolsó hétfőjén, 26-án, a Bezzeganya klubban egy rögtönzött nagyifelkészítésen vehetünk részt. Hogyan válhatunk jó nagyszülővé?-ezt a témát járjuk körbe. Várom a friss és a régi nagyszülőket, a fiatal anyákat, apákat, hogy egy közvetlen, jókedvű beszélgetésben a létező legtöbb dolgot kitárgyalhassuk. Az alkalom 17-19 óra között a Práter12 közösségi térben lesz. (Budapest VIII. kerület Práter utca 12.) A finom meleg teáról én gondoskodom. Ti csak gyertek beszélgetni.

Decemberi témák a klub műsorán:
 

December 3. Felvilágosítod a Mikulásról, vagy majd magától rájön?

December 10. Szülés utáni traumák feldolgozása

December 17. Mitől és hogyan lesz boldog a nagy hajtásban az ünnep?

Az új év első klub alkalma január 7 lesz.

nagycsaládos

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>