Tünde iskolások iskolakezdés

Tavaly egy első osztályba menő gyermek szülei átlagosan 63500 forintot költöttek a leendő elsős gyermekük iskolakezdésére – derült ki a korábbi kérdőívünk eredményeiből.

Kíváncsiak vagyunk, idén hogy alakul ez az összeg. Kiderül – és be is számolunk róla –, ha kitöltitek idei kérdőívünket. Tehát ha szeptemberben kezdi az általános iskolát a gyermeked, kérjük, válaszolj néhány kérdésre!

Előző kérdőívüket több mint hatszázan töltöttétek ki, amelyben arra voltunk kíváncsiak, ki választja ki a gyerek füzeteit, számít-e az ára, és hogy milyen füzetek a menők az idén. A válaszadók 63 százaléka engedi a gyereknek, hogy ő válasszon füzetet, a szülők 32 százaléka maga dönti el, milyen füzetet vesznek, 5 százalékuk pedig az iskolára bízza a választást.

 A válaszadók több mint háromnegyede nem sajnálja a pénzt a füzetekre, kevesebb mint egynegyedük választja csak a legolcsóbb megoldást és a legkedvezőbb árú füzeteket.

A kitöltők gyermekeinek több mint felét nem érdekli különösebben, hogy milyen füzetet kapnak. A válaszokból az is kiderül, hogy az idei legmenőbb füzetek borítói állatosak. A második helyen a Gorjuss-babák szerepelnek, szorosan követik őket a Minyonok. Sokan választanak lovas és Jégvarázsos füzeteket is, a fiúknál pedig a focicsapatos füzetborító a menő.

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?