A kórház neve: Róbert Klinika 

A szülés időpontja (év, hónap): 2020.04.

A kórház állapota: kívülről retró, belül felújított

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: A szobákat és a fürdőt is egy 3*-os hotelnek feleltetném meg. Tiszták, korszerűek, de semmi extra design.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége (vannak-e alternatív lehetőségek, pl. kád, bordásfal, labda, stb.): minden van, kád, labda, fal 

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége:
Saját orvosom és szülésznőm volt, maximálisan elégedett voltam. A szülésznőm végig velem volt, az orvos csak a "lényegre" jött, nem zavart sok vizet. (Én nem is igényeltem) A nővérek nem jópofiztak, de minden percben ugrottak, bármit kértünk bárkitől. Ha meghallották, hogy sír a baba, azonnal ott termettek. 

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): Semmi sem kötelező. Kértem Edát és kaptam. A végén nehezen jött a baba, kellett gátmetszés, de tényleg a végsőkig vártak vele.

Császármetszés (bent lehet-e apuka): igen

Látogatási rend (bármikor lehet menni, vagy meghatározott időben, apuka bemehet-e a kórterembe):  Családi szobában voltunk, végig bent volt velünk apuka is, bent aludt, bent evett. 

Mit kell vinni a baba ellátásához? (ruha, pelenka, popsitörlő, stb.): Semmit, csak egy ruhát hazamenetelhez, esetleg egyet a fotózáshoz. Mindent adnak, és nekem sem kellett semmit vinni, hálóinget, törölközőt, betétet, szoptatós párnát...az égvilágon mindent kaptam. Gyakorlatilag elő sem vettem a bőröndömet. 

Hány ágyra jut egy zuhanyzó?
A szobák maximum kétágyasak.

Van-e VIP szoba?
Van családi szoba, egyágyas illetve kétágyas szoba. Az egyetlen negatívum, hogy nem garantálják a családi szobát, akkor sem, ha azt a csomagot választottuk előzetesen.

Koszt mennyisége, minősége: Rengeteg és zseniális. A mai napig emlegetem itthon. Reggelire finom friss retrókifli, zöldség, felvágott, és ebédre is többfélét kaptunk. Pl csirke rizs, főzelék, isteni retró grízestészta... Nagyon finomak voltak! Mellé mennyei retrótea nagy kancsóban.

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): Persze, mindent megkérdezhettem. Mindketten kizárólag miattam voltak bent. Ünnepnap éjjelén ugrasztottam őket, de kedvesek voltak, mint mindig.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Igen, főleg a szoptatósnővérkék, minden nap többször is "zaklattak". Először rosszul éltem meg, hogy szülés után cseszegetnek, de utólag nagyon hálás vagyok! A mellemen azonnal észrevették a lila foltokat, és a kisfiam nyelve 1,5 percen belül fel volt vágva az ügyeletes gyermekorvos által. Hónapokon át szenvedtem volna a nyelvfékkel, de ők gyakorlatilag azonnal felismerték és orvosolták a problémát. Csak utólag fogtam fel, mennyi fájdalomtól, stressztől mentettek meg ezzel.

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Én maximálisan meg voltam elégedve a klinikával. Nem olcsó, de számomra eddigi életem legmeghatározóbb élménye volt a szülés, így bőven megérte az árát. ( szülés edával, babafotókkal, kajával, választott orvossal, szülésznővel, családi szobával: 950.000Ft. Terhesgondozásra is kizárólag ide jártam, laborral, ultrahangokkal, genetikai teszttel stb.együtt az is szintén kb másik 1 millió Ft-ra jött ki)
Az, hogy az első napokat így családként tölthettük, otthonos környezetben, azonnal rendelkezésre álló szakemberek között, rengeteget adott, és hozzájárult a szoros kötődéshez a babánkkal. 

  • szülészet állapota: 10
  • kórtermek állapota: 10
  • szülőszoba korszerűsége: 10
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 10
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 10
  • orvosok segítőkészsége:10
  • szülésznők segítőkészsége: 10
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 10
  • kommunikáció, tájékoztatás: 10
  • tisztaság: 10 
  • ellátás minősége: 10 
  • személyes élmények: 11

Még egyszer ez a kórház