A múlt heti állatos programok után ezen a héten a kultúra kerül a középontba a családi program-palettán, hiszen három kulturális fesztivál is zajlik a héten.

Az október 5. és 11. között megrendezett Országos Könyvtári Napok keretében gyerekprogramokkal is várják a könyvtárak a családokat. Egyes helyek megrendezik a Megbocsájtás Napját, amelyen büntetés megfizetése nélkül lehet visszavinni a rég lejárt könyveket. Számos könyvtárban díjmentes beiratkozásra is lehetőség nyílik. Érdeklődjetek helyi könyvtáratokban a lehetőségekről!

Ha esetleg útba esik a 13. kerület, akkor a Dagály utcai könyvtárban a helyetek vasárnap, itt ugyanis a Könyves Vasárnapon az összes fent említett dolgot igénybe vehetitek 9 és 13 óra között. Az ingyenes beiratkozás december 31-ig érvényes és új beiratkozókra vonatkozik. A délelőtt folyamán 11 órakor a Ramazuri Bábszínház Mátyás királyról szóló előadását is megnézhetitek.

Szeptember 28-án kezdődtek és egészen november 15-ig tartanak a Múzeumok Őszi Fesztiváljának eseményei. Ezen időszak alatt a múzeumok nemcsak az óvodáknak, iskoláknak, de a nagyközönségnek is különleges programokat szerveznek. Ha néha bajban vagyunk vele, hogy hova is menjünk kiskamasz gyerekeinkkel, a fesztivál kínálatában biztos találunk majd valami testreszabottat, hiszen számos esemény fókuszál a nagyobb gyerekek érdeklődési körére.

Az írásművészet iránt érdeklődő iskolásoknak a Petőfi Irodalmi Múzeum vasárnapi családi délelőttjét ajánljuk, mely során a papírmerítés, a kalligráfia és a könyvkötészet világába kalauzolja el a látogatókat a szentendrei Vincze László és Fiai Papírmerítő és Könyvkötő Műhely. Az elmélet mellett természetesen lehetőség nyílik a fenti mesterségek kipróbálására is.

Kisebb gyerekekkel érdemes ezen a héten a Természettudományi Múzeumba ellátogatni. Itt délelőttönként 10 és 14 óra között zajlanak az Állatok hete programjai, amelynek keretében most az éjjel aktív életet élő állatokat ismerhetitek meg közelebbről.

Az október 10-ei Olvasás éjszakájára izgalmas programmal készül a biatorbágyi Kisgombos Mesebolt. Szombat este hattól vasárnap reggelig várják a betérőket. Lehet majd böngészni, olvasni, teázni, „bekuckózni’, sőt, akár „ottaludni” is. Az esemény szabadon látogatható, de az alvóhelyre pályázó vendégektől előzetes emailes bejelentkezést kérnek.

Ha inkább nappali programra vágytok, akkor az Alexandra Nyugati téri boltját ajánljuk a figyelmetekbe. Itt 16 órától kezdődnek a jobbnál jobb könyves gyerekprogramok, például itt lesz Bíró Eszter, aki Állati Zenés Abc-s könyvét mutatja be. Természetesen az éneklés sem marad el. Sőt, az idelátogató gyerekek beteg gyerektársaiknak is segíthetnek, úgy hogy a mesesarokban felolvasott és rögzített meséjüket a szervezők eljuttatják számos kórház gyerekosztályára.

Szélforgó

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?