Nicky Soto terhességének 18. hetében vették észre az orvosok, hogy a magzat nem az anyaméhben, hanem azon kívül fejlődik. Figyelmeztették, hogy ez a terhesség az életébe kerülhet, ám a kismama, aki egy hétéves kisfiú édesanyja is, úgy döntött, hogy megtartja a babát.

 

„Ez volt talán az egyetlen esélyem arra, hogy még egy gyermekem szülessen. Ha nem sikerült volna, és az orvosoknak el kellett volna távolítaniuk a méhem, soha többé nem lehetnék terhes” – nyilatkozta az anyuka a Todaynek.

A hírek szerint az orvosok kételkedtek, megszületik-e a baba valaha, hiszen azt sem tudták, hol tapadt meg pontosan, és a vérellátás hogyan biztosított a baba számára. Dr. William Clewell úgy nyilatkozott, a kórházban még soha nem fordult elő ilyen terhesség, sőt, semmilyen irodalomban sem találtak ehhez hasonlót, hogy összehasonlítsák az eseteket.

A babát végül a május 23-án, a 32. héten császármetszéssel segítették világra. Bár a normális 40. héthez képest nyolc héttel korábban született, a kisfiú nagyon jó állapotban van. A baba édesanyja nagyon hálás az orvosoknak, hogy a kívánsága szerint engedték végigcsinálni a kockázatos terhességet. Szerencséje is volt, mert mint műtét közben kiderült, a magzat nem létfontosságú szervre tapadt, hanem a petevezeték végén, a méh szarvánál fejlődött, így kisebb volt a petevezeték megrepedésének kockázata.

A méhen kívüli terhesség leggyakrabban az egyik petevezetékben alakul ki, és életveszélyes, mivel a növekvő magzat hasűri vérzést okozhat. A statisztikai adatok szerint körülbelül 100-150 élve születésre jut egy méhen kívüli terhesség, tehát ez a szövődmény az összes terhesség kb. egy százalékában fordul elő.

Forrás: Parentdish.com

Tünde