Amikor kiderült, hogy a babám farfekvéses, és valószínűleg császármetszéssel fog megszületni, egy pillanatra megrémültem, de aztán elkezdtem átgondolni a dolgot. A terhességem addig gond nélkül zajlott, így amikor az orvosom javasolta a műtétet, igyekeztem úgy tekinteni rá, mint egy kontrollált és biztonságos megoldásra.

A műtétet egy szerdai napra ütemezték, volt időm felkészülni rá. Aznap reggel korán keltünk, hogy beérjünk a kórházba a megbeszélt időpontra. A kórház nyugodt volt, az előkészületek gördülékenyen zajlottak. Bár természetesen izgatott voltam, egyben megnyugtató is volt tudni, hogy minden pontosan úgy fog történni, ahogy megterveztük, pontosabban, ahogy az orvos elmagyarázta lépésről lépésre, hogy mire számíthatok.

Miután beadták az érzéstelenítőt, éreztem, ahogy a testem alsó része elzsibbad. Az anesztes nő simogatta a fejem és kérdezgetett a terhességemről. A műtét közben végig kommunikáltak velem, elmagyarázták, mi történik, és biztosítottak róla, hogy minden rendben zajlik. Éreztem némi nyomást és húzást, de semmi fájdalmat. A függöny túloldalán zajló események inkább tűntek egy pontosan koordinált csapatmunkának, mintsem ijesztő beavatkozásnak.

Amikor végre meghallottam a baba sírását, egy hatalmas megkönnyebbülés és boldogság hullámzott át rajtam. Odatették a fejemhez, ösztönösen megszagolgattam, majd kivitték a férjemhez. A csapat gyorsan elvégezte az utómunkálatokat, és kitoltak az őrzőbe.

A műtét után a nővérkék kedvesek voltak, segítettek mindenben, és megnyugtattak, hogy minden rendben van. Az első órák, amikor a fájdalomcsillapító már nem hatott annyira, nem voltak túl kellemesek, meg az sem, amikor először fel kellett kelnem az ágyból. De összeszorított foggal megcsináltam.

Összességében a császármetszés sokkal kevésbé volt félelmetes, mint amit elsőre elképzeltem. Bár nem a klasszikus szülésélmény volt, számomra mégis egy biztonságos és pozitív élményként marad meg. A legfontosabb, hogy a babánk egészségesen jött világra, és most már együtt élvezhetjük az új családi életünket.

SzK

Te is megosztanád szülésed történetét? Küldd el nekünk a bezzeganya@bezzeganya.hu címre!