Korábbi álláspontját megváltoztatva mégis támogatja a Fidesz azt az országos népi kezdeményezést, amely azt célozza, hogy a családon belüli erőszak önálló tényállás legyen a Büntető törvénykönyvben (Btk.) - közölte a kormánypárt frakcióvezetője pénteken.

"Az, hogy százezer nő odaáll valami mellé, világossá teszi, hogy ez egy társadalmi ügy. (...) Tisztelettel meghajlok a hölgyek akarata előtt" - mondta Rogán Antal, aki megjegyezte, a felesége is világossá tette, ha nem gondolkodik el a probléma megoldásán, akkor ő is részt fog venni olyan célú demonstrációkon, hogy a Fidesz-frakció vegye komolyan a kezdeményezést.

A Fidesz-frakció tehát mégis támogatni fogja a népi kezdeményezést. 

Eközben az emberi erőforrások minisztere egyeztetésre hívta a családon belüli erőszak ügyében indított országos népi kezdeményezés szervezőjét, Halász Pálmát, az Élet-Érték Alapítvány elnökét, valamint a Fidesz női tagozatának képviselőit és Szabó Tímea LMP-s képviselőt, annak érekében, hogy felállítsanak egy munkacsoportot, mely azt vizsgálja hogy a büntető törvénykönyv (Btk.) szabályozása elegendő-e a kapcsolati erőszak büntetésére, valamint azt, hogy milyen egyéb eszközökkel lehet fellépni ilyen esetekben, beleértve a megelőzést, a nevelést és a felvilágosítást.

Most írhatnám, hogy köszönjük Varga István. A képviselő középkori nézetei dobták ugyanis az állóvízbe a követ, mit követ sziklát. A hullámok végre elég nagyra nőttek, hogy átcsapjanak a kormány védőgátjain. Mégse köszönöm meg a képviselőnek (akitől még továbbra sem nem hallhattunk/olvashattunk bocsánatkérést).

A nőknek köszönöm és mindazon férfiaknak akik értették és érezték az ügy jelentőségét. A civileknek, az aláírásgyűjtőknek és adóknak, a bloggereknek és persze korántsem utolsósorban a sajtónak, a médiának akik nem hagyták elsikkadni a témát. Köszönöm, hogy felálltatok, hogy szóltatok, hogy a sok cseppből összeállhatott az a bizonyos hullám. Köszönöm az áldozatokért, a nőkért, lányainkért, és azokért a gyerekekért, nőkért és férfiakért akik ma is félelemben élnek, hogy kiálltatok és felháborodtatok, hogy tüntetni is készek voltatok.

Sokszor hallani egy-egy társadalmi vita során az érvet: „gumicsont, minek rágjátok”. Ezért. Ezért rágjuk, ezért szólunk, ezért írunk, ezért beszélünk róla.

Mert néha (tényleg csak néha) a számunkra fontos kérdésekről kiderül, hogy sokakat érdekelnek és időnként még a politikai akarat is meghajlítható.

Akár valóban az áldozatok miatti együttérzés ,akár a sajtó haragja és a népszerűség-csökkenés réme, vagy a szavazatok elvesztése miatti félelme miatt hátrált meg a kormány, a lényeg hogy szavaink mégis érnek valamit, főleg ha sokan, hangosan ugyanazt suttogjuk, mert a sok suttogás kiáltássá állhat össze.

Ha csak egy csepp is vagy a tengerben, itt a bizonyíték,hogy érdemes szólni. Nem gondolom persze, hogy a Bezzeganya kommentelői győzték volna meg a kormányt. Azt gondolom viszont, hogy ha csak egy hajszálnyit hozzátettetek, hozzátettünk az ügyhöz, már megérte szólnotok, mert véleményt nyilvánítani nem csak négyévente lehet és kell.

Remélem a családon belüli erőszak áldozatai érdekében, hogy tényleg elkezdődhet valami előremutató. Talán a változás szele átjárja a jogalkotást, a hatóságokat és a társadalmat.

Center

http://www.hir24.hu/belfold/2012/09/14/fidesz-hatraarc-a-csaladon-beluli-eroszak-ugyeben/

http://hvg.hu/itthon/20120914_Az_Emminek_is_fontos_lett_a_csaladon_belu#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_9_14