lapszemle császármetszésTöbb olyan hazai kórház van, ahol a szülészek a második/harmadik császár előtt megkérdezik a kismamát, hogy elkössék-e a petevezetéküket a műtét során, hiszen a harmadik/negyedik császármetszés nem javasolt. Utóbbi kijelentést más orvosok cáfolják. Te mit szólnál, ha a harmadik császárnál felajánlanák, hogy meddővé tesznek?

A megkérdezett orvosok közül volt, aki kitért arra is, mi történik, ha a művé meddővé tételi eljáráson átesett asszony mégis meggondolja magát később. Ez esetben műtéti úton megpróbálják visszaállítani a termékenységet. Előfordult már ilyen eset, ha viszont nem sikerül a helyreállítás, a páciensnek kell fizetnie a lombikbébi-eljárás összes költségét, mert művi meddővé tétel után nem jár neki az OEP-támogatás.

Több kismama felháborodott a harmadik császármetszésekor, amikor a szülésze közölte, hogy ő nem vállalja a következő szülését, tehát jobb lenne elkötni a petevezetéket, hogy ne eshessen többet teherbe. Többen úgy élték meg, hogy befolyásolják őket a döntésükben. Te elgondolkodnál a császármetszéskori meddővé tétel lehetőségén vagy más fogamzásgátló módszert választanál több császármetszés után?