kórházteszt szülés

A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban szültem. Nem tudom, írt-e már valaki kórházra közel 100 százalékot, de én erre a kórházra csak azt tudom. Véletlen folytán kerültem ide, egy másik kórházból szállítottak át, de utólag azt mondom, egyáltalán nem bántam meg. Meg hát nem is volt más választásom! 

2016 decemberében szültem tervezett császárral, egyéb egészségügyi probléma miatt. Mint később kiderült, semmi gond nem volt. Két hónapot töltöttem itt, amit az elején nagyon nehezen viseltem, a végén meg vártam következő szintet...

A kórház állapota nagyon jó, folyamatos a korszerűsítés, saját helikopter-leszálló, stb.
Ötágyas szobába kerültem, amihez tartozott egy kis zuhanyzó vécével. Voltak kétágyas szobák is, szintén zuhanyzóval, vécével. Végül is volt időm bejárni az egész épületet.
Láttam egy-két vajúdást, így tudom, hogy miután letelik a 40. hét és még nem indult el a szülés, akkor adnak kúpot, aztán oxitocint, azt hiszem. Utólag nem baj, hogy császároztak.
Igaz, én csak a műtőbe mentem, de sikerült bejutnom egy szülőszobára is a szobatársamhoz. 
Eléggé felszerelt volt, már amennyit láttam belőle.

Minden nap volt reggel kisvizit, azután nagyvizit orvosokkal. Korán reggel jött a nővér és egy szülésznő lázat és vérnyomást mérni, gyógyszert adagoltak és szívhangot hallgattak. Szintén minden nap.

A takarítók jöttek-mentek egész nap, néha már túlzásba is vitték.

A férjem jött hozzám minden nap a két hónap alatt (hálás vagyok érte ezért, mert nem bírtam volna), elején csak délután, később, amikor tudott. Amúgy délután van látogatás, van látogatási rend.

A babának csak pelenkát és popsitörlőt kellett vinni, de kapott minden nap öt darab pelenkát, és ha nem volt elég, akkor kellett a saját. Hazamenetelkor kellett hozni ruhát.
VIP szobáról nem tudok, szerintem nincs. Minden kismamával egyformán foglalkoznak, jó értelemben.

Az étel is jó volt mennyiségre és minőségre is, kaptunk teljes kiőrlésű kenyeret, zsemlét, gyümölcsöt, joghurtot is. (Az első gyermekem másik kórházban született, ott minden más, minden rosszabb volt.)

Az információval, tájékoztatással is elégedett voltam, mind orvos, mind nővér és mind szülésznő szempontjából. Nagyon sokat köszönhetek a nővéreknek és a szülésznőknek, mivel úgy hoztak át, így nem volt fogadott orvosom és szülésznőm se, mégis teljesen normálisan bántak velem (első gyermekemnél sem volt fogadott).

Hazamenetel előtt behívtak a csecsemős megőrzőbe, ahol gyermekorvos vizsgálta a babát, és elmondott mindent, amit tudnom kellett, recepttel is ellátott stb.

Értékelésem: (és nem túlzok)
 

  • szülészet állapota: 10
  • kórtermek állapota: 10
  • szülőszoba korszerűsége: 10
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 10
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 10
  • orvosok segítőkészsége: 10
  • szülésznők segítőkészsége: 10
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 10
  • kommunikáció, tájékoztatás: 10
  • tisztaság: 9
  • ellátás minősége: 10
  • személyes élmények: 10

Hozzátenném a nővérek segítőkészségét, ami szintén 10-es.

Heny

kórházteszt szülésBezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>