múzeum program ajánló Vakmacska kultúra

Követted már okostelefonon a Pál utcai fiúkat? Láttál már élőben római ceremóniát? Jártál hajdani rockzenészek nyomában egy külső budapesti kerületben? Vagy megtudnál mindent a lovakról lóőrültek társaságában az Állatorvosi Egyetemen? A Múzeumok Éjszakájával megint csak egy baj lesz idén: ennyi programra képtelenség eljutni egy éjjelen.

A szemfülesek már lefoglalták a regisztrációköteles programok egy részét – már nem lehet irodalmi sétára indulni éjjel a temetőkertben (Fiumei úti sírkert), Bukta Imre személyes tárlatvezetése is betelt a Műcsarnokban (ki nem szeretne egy személyes vezetést a Kossuth-díjas művésztől a saját kiállításán…) de lehet még Fradi-kupákkal fotózkodni, tésztát gyúrni a Hagyományok Házában, japán bambuszfuvola hangját hallgatni vagy animét nézni a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Múzeumban, Rothadó Madarak címme „punkoperát” nézni Debrecenben (Debreceni Irodalom Háza), a Nagybányaiak festészetével ismerkedni Kecskeméten, vagy bábelőadást nézni (szintén Kecskeméten), a restaurátorok munkájával ismerkedni Miskolcon (vagy papírszínházat, esetleg veteránautókat nézni), szóval amint a csemete legalább középső csoportos, és képes nagyobb ordítás nélkül este is fennmaradni kicsit tovább, mint szokta, akkor irány a város-falu, ahol éppen vagytok.

Ez utóbbihoz annyit tennék még, hogy emlékszem, mikor már mindannyian nekiindultunk, az akkor öt-hat éves Kicsi (ma már nem Kicsi, hanem nagy lakli kamasz) bírta a legtovább, éjjel negyed kettőkor még vidáman szökdécselt a Hősök terén, csak azért voltunk még ott, mert műsoron kívül leragadtunk a Műcsarnok akkori programján, miután „csak épp benézünk” rikkantással még éjfél után (azzal, hogy utána megyünk a közelben parkoló kocsihoz most már, isten bizony) még jó alaposan körbenéztünk, mert senki se volt úgy igazából álmos a meleg nyári éjszakában. Persze ha a gyerek esetleg nem szereti a nagyobb tömeget, vagy hamar elfárad, akkor olyan programot válasszatok (van), ahol kevesebben vannak, vagy üldögélős esemény is akad. Jó mulatást - reméljük, a vihar viszont végre aludni megy a mai éjjelen.

Részletes program, közlekedés és további infók itt.

Vakmacska