Első szünidei ajánlónkban szerdától vasárnapig minden napra találtok valami izgalmas programot.

A héten érdemes ellátogatni Tihanyba a Levendula Hétre, ahol hétvégén Levendula Fesztivált tartanak. Lehet levendulát szedni, kézműveskedni a levendula jegyében, kirándulni az Öreglevendulásba, de lesz játékpark, koncertek, bábelőadások és táncház is.

Szerdától még egészen vasárnapig megnézhetitek a legújabb LEGO kiállítást a KÖKI Terminál Bevásárlóközpontban. Ott lesz a LEGO világ összes sztárja és csütörtök pénteken még játszóház is várja a látogatókat.

A nyárhoz hozzátartoznak a sátoros cirkuszi előadások is. Sokan a Balatonnál látogatnak el egy-egy ilyenre, de most hétvégén a budapestieknek sem kell messzire menniük, mert szerdától vasárnapig a Picard Cirkusz vendégeskedik a Savoya Park melletti területen. Kellemes családi kikapcsolódás lehet akár péntek estére.

Június a szentjánosbogarak és tiszavirágok hónapja. Budapest közelében sajnos nincs tiszavirágzás-néző hely, így most a kis fényes bogarakkal kapcsolatos programot ajánlunk nektek péntek estére. A Királyréti Látogatóközpontban a kiállítás megtekintése után indul a kaland! A program előzetes regisztrációhoz kötött.

Szombaton öltöznek ünneplő országszerte a múzeumok, hiszen ez a nap a Múzeumok Éjszakája. Évről évre egyre több egyéb helyszín is csatlakozik a programhoz és szerencsére egyre több a gyerekprogram is. A több, mint 40 helyszín közül, ahol a gyerekekre is gondoltak, nehéz kiválasztani egyet, de talán az egyik kedvencünk az Elektrotechnikai Múzeum rendezvénye, amelyen számos izgalmas kísérletnek és az elektromossághoz kötődő játéknak lehettek részesei, sőt a nagyobbak rendhagyó fizikaórán is részt vehetnek.

Vasárnap a szabadtéri nyár programsorozat keretében rendezett reneszánsz délelőttön Róka Szabolcs énekmondó regéli el Szent György legendáját a margitszigeti kolostorromoknál.

Szombat-vasárnap lesz a Gyerek Sziget harmadik hétvégéje Kolompos mulatsággal és Alma együttessel, de lesz gyerekeknek való operaelőadás (Varázsfuvola), családi jóga, táncház, és a már megszokott állandó programok.

Szélforgó

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?