Tünde Vakmacska könyvajánló könyv gyermekirodalom karácsony

Karácsonyi gyerekkönyv-ajánlónkban hét kiadó köteteit mutatjuk be.

24 karácsonyi mese

Tünde Vakmacska könyvajánló könyv gyermekirodalom karácsonyA 24 karácsonyi mese című kötet 24 klasszikus történetet tartalmaz a csodavárásról és a beteljesülésről. Az első történetben Manó nagyapó az öreg tölgyfa tövében ül, és elkezd unokáinak mesélni. A következő 22 részben a nagyapó meséi olvashatók, majd a 24. történetben ismét a Manó családban találjuk magunkat, ahol eljön a karácsony. A könyvben olyan történetek vannak, mint a Holle anyó, A három karácsonyi kismalac, a Csendes éj, szentséges éj, A csillagfa, Az igazi Jézuska. Ajánlom mindenkinek, aki meghitten, összebújva olvasgatna a gyerkőccel az ünnepek alatt.

24 karácsonyi mese
Naphegy Kiadó
3990 Ft

Berg Judit: Lengemesék III. Ősz a nádtengeren

Tünde Vakmacska könyvajánló könyv gyermekirodalom karácsonySorozatban jelentek meg a lengék – zöld vagy barna hajú, zöld bőrű, tünde-, vagy manószerű lények, akik a fantasyvilág már megismert szereplőihez hasonlóan vannak jóban az állatvilággal, és van egy teljes, kiépült, beavatottak által ismert birodalmuk. A lengék teste alig nagyobb, mint a pitypang bóbitája, a bőrük éppen olyan zöld, mint a nádas, hajuk pedig kócos, barnán lobog a szélben. Vagyis csak a felnőttek haja barna. A csemeték fején vidám zöld hajtások ágaskodnak – és a könyvek az évszakok szerint sorolják az aktuális kalandokat, nekünk az őszi epizód jutott belőle.  A jószívű és elszánt Füttyös Vilkó idegen vizekre merészkedik, majd minden eddiginél nagyobb veszedelembe csöppen, amikor a „másik” tóból ellenséges lények támadnak rájuk, akik ráadásul szövetséget kötnek a lengék ősi ellenségeivel, a harácsokkal is. A lengesorozat nem lengén kapcsolódik környezetvédelemhez vagy toleranciához, pillanatra sem szájbarágósan, de megjelenik a modern technológia is, hogy a sánta béka is egyenlő eséllyel tudjon részt venni a békaderbin. Van „fiús” harc és cselszövés, meg „lányos” romantika és fecskementés, várhatóan ezt a sorozatot is majd sokan sorolják a kedvenceik közé Rumini, Maszat vagy a kis dinók mellett.

Berg Judit: Lengemesék III. Ősz a nádtengeren
Central Médiacsoport
2590 Ft

Léleksziget sorozat

Tünde Vakmacska könyvajánló könyv gyermekirodalom karácsonyA sorozat megjelent két részében olyan játékos ötletek és feladatok találhatók, melyek fejlesztik a gyereket és jótékony hatással vannak rájuk. A Játékos relaxáció című kötetben 35, ellazulást segítő feladat van, míg a Játékos koncentráció című részben olyan feladatok találhatók, melyekkel a gyerekek figyelmét lehet fókuszálni, és játékos formában megtanítani őket az összpontosításra. A lapok bal oldalán olvashatók a feladatok, mellettük pedig a szülők tájékozódhatnak, hogy az adott feladatnak milyen hatásai vannak a gyerekre. Néhány feladat ízelítőül: Lazítás sün módra, Tajcsi kicsiknek, A lótuszvirág nyugalma, Meditáció színekkel, A csodatévő kis masszázs. A szerző, Gilles Diederichs zeneszerző és –terapeuta, relaxációs technikákat, jóga-, meditációs és képességfejlesztő gyakorlatokat tanít.

Léleksziget sorozat: Játékos relaxáció, Játékos koncentráció
Bookline
2290 Ft/db

Eline Snel: Ülj figyelmesen, mint egy béka

Tünde Vakmacska könyvajánló könyv gyermekirodalom karácsonyA fenti sorozathoz hasonlóan itt is „lelki” oldalról közelítik meg a gyereket, ám itt a lényeg a tudatosságon, a tudatos jelenlét gyakorlásán van. A meditációs, vizualizációs, relaxációs gyakorlatokon keresztül megtaníthatjuk a kicsiket a tudatosságra, a tudatos figyelemre, jelenlétre, és arra, hogy megfigyeljék, tudatában legyenek annak, hogy mi zajlik a testükben és a fejükben. A gyakorlatok segítségével összeszedettebbek, nyugodtabbak, türelmesebbek lesznek, csökkenhet a szorongásuk, megtanulják kezelni a dühüket, és könnyebben elalszanak a gyerekek. A könyv alapja a mindfulness, ami tudatos jelenlétet jelent: ez egy velünk született képesség, gyakorlással előhívható és fejleszthető. A lényege az, hogy mindig az adott dologra figyelünk (nem csak gondolunk róla valamit) a jelen pillanatban, és mindeközben tudatában vagyunk magunknak. A könyvhöz CD-melléklet is tartozik, mely alap mindfulness-gyakorlatokat tartalmaz, melyeket a szülő együtt végez a gyerekkel.  A gyakorlatok ADHD-s, autista és diszlexiás gyermekeknél is jótékony hatásúak.

Eline Snel: Ülj figyelmesen, mint egy béka
Scolar Kiadó
2950 Ft

Torzon Borz sorozat

Tünde Vakmacska könyvajánló könyv gyermekirodalom karácsonyA kétkötetes sorozatban szintén a fejlesztés van középpontban: a Torzon Borz, a felfedező és a Torzon Borz számol az iskolába készülő gyerekeknek tartalmaz izgalmas történeteket és hasznos, játékos feladatokat. Az iskolaelőkészítő mesékkel a gyerekek megfigyelő-képessége, számfogalma, figyelme fejleszthető. A vidám történetek főhőse egy kis borz, név szerint Torzon, aki sok kalandot él át barátaival és szüleivel, közben pedig felfedezi a körülötte lévő világot. A mesék végén óvodapedagógusok által összeállított, játékos feladatok találhatók, melyeket a szülők együtt végezhetnek el a gyerekekkel.

Torzon Borz, a felfedező
Torzon Borz számol
Ventus Libro Kiadó
1980 Ft/db

Varázslatos rajzok

Tünde Vakmacska könyvajánló könyv gyermekirodalom karácsonyA kicsit nagyobbak fejlesztésére is tudunk könyvet ajánlani. A 9-12 éveseknek ajánlott Varázslatos rajzok című könyv azoknak nyújt segítséget, akik érdeklődnek a rajzolás iránt, és szeretnének fejlődni, technikákat tanulni, hogy minél jobban elsajátítsák a rajzolás technikáját. A Varázslatos rajzok lépésről lépésre szóló utasításaival és könnyen követhető útmutatásaival fejleszti a kezdő művészek rajzkészségét és magabiztosságát, miközben szilárd alapokat nyújt nekik.  A nyolc fejezetben (Tündérek, Hercegnők, Állatok, Óceán, Divat, Fantasy, Kert, Lovak) több mint 80 rajz elkészítéséhez adnak pontos útmutatót, szemléltető ábrákkal, tippekkel, sőt, az egyes feladatok elején részletes információkat lehet olvasni arról a dologról, amit lerajzolunk. Hiánypótló nálunk, a lómániás gyerekeim talán végre megtanulják, hogyan kell lovat rajzolni. És nem is csak egyfélét: az utolsó fejezet segít mént, arab telivért, andalúziai lovat, shetlandi pónit, musztángot, de még kanadai hegyi lovas rendőrt is rajzolni.

Varázslatos rajzok
Alexandra Kiadó
3999 Ft

Both Gabi: Kakaókatona és Tejhercegnő

Tünde Vakmacska könyvajánló könyv gyermekirodalom karácsonyAmíg a háztartást vezetjük, a gyerekek általában unatkoznak és türelmetlenkednek… Mit is tehetnénk, hogy ne romoljon el mindenki kedve? Hát meséljünk közben! A Háztartási mesék humoros és praktikus megoldást kínálnak egy átlagosnak tűnő, mégis mesésen végződő hétköznap gondjaira. A történeteknek olyan szereplői vannak a címszereplőkön kívül, mint a Kólasárkány, a Nassasszony, a Diétatündér, Kosztalányi, Hömpöri, Fene és Franc és az Álomgubók. A mókás lényeket Rippl Renáta rajzai keltik életre, egyikben néhai édesapámat vélem felfedezni…

Both Gabi: Kakaókatona és Tejhercegnő
Kolibri Kiadó
2990 Ft

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?