Elsa Chaudun - Ha én orvos lennék

A nagyméretű, keménytáblás spirálfüzetszerű képződmény az orvosi szakmát járja körül. Apró ismeretterjesztő jegyzetblokkokból lehet megtudni, hogyan működnek a szervek, vagy miként működik a védőoltás. Az egyes témákhoz kapcsolódó érdekességek is egy-egy kis keretben kaptak helyet. A kötet karton kellékeket is tartalmaz.  Kitöltésre váró előjegyzési napló, betegkartonok és oltási füzetek, diagnosztizáláshoz használható kártyák, sztetoszkóp és sok más kartonpapír eszközök bújnak meg a könyvben, és összeállítható dobozokat is találunk az orvosságok és kötszerek tárolására. Aki szereti a MiMicsoda köteteit, ezt is kedvelni fogja, főleg ha nem ódzkodik a mindent beterítő papír vicik-vacakok jelenlététől.

Officina '96 Kiadó, 2012. - 3-6 éves gyerekeknek

Teadélután rózsaszínben!

Egy apró, két főre szabott teáskészletet egy vékony receptfüzet és egy 16 oldalas vékonyka matricás foglalkoztató van a dobozban. A receptek a pofonegyszerű kategóriából válogattak: muffinok és csokis keksz vonalon mozog az összeállítás tartalma. Amelyik gyerek szeret teadélutánost játszani biztos jól elmolyol a csészékkel, bár személyes tapasztalataim szerint a hasonló holmik legkésőbb egy hét alatt elkezdik titokzatos vándorútjukat a lakáson belül a szélrózsa minden irányába, míg végül részben a játékok Bermuda-háromszögében, részben a lehető legfurcsább helyeken végzik.

A tartalomhoz képest a szett ára hajmeresztő: minimum egy Széchenyi István arcmásával díszített bankjegyért cserébe juthatunk hozzá a rózsaszín készlethez.

Alexandra Kiadó, 2012. - 3-6 éves gyerekeknek

Gimesi Dóra: Csomótündér 

"Van a világon egy csomó tündér, ezt mindenki tudja. Tavasztündérek, konyhatündérek, villamosvezető-tündérek. De Csomótündér csak egyetlen egy volt." Ő csomózza össze a szerelmes királyfiak és királylányok cipőfűzőjét, hogy örökre együtt maradjanak. A kedves, bájos, részletgazdag könyvben négy történetben merülhetünk el a budapesti helyszíneken szárnyra kapó szerelemben. Margitsziget, a Gellérthegy, Zugló és a Klauzál tér. Csomótündérnek csomó dolga akad. A könyv, illusztrációi kivételével nagyon jól el van találva, a képek sajnos számomra nem voltak igazán a helyükön stílusukban, megjelenésükben, ám a szöveg kárpótolt ezért.

Pozsonyi Pagony, 2013. – 5-9 éveseknek

Center

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?