Mi az, ami beleáll a talpadba, mikor éjjel a sötétben settenkedve közlekedsz a lakásban? A LEGO. Mi az, ami nap, mint nap leköti a gyerekeidet és szebbnél szebb műveket eredményez? A LEGO.

Mi az, amit mindig neked kell elraknod a szoba közepéről, mert szétszórni a játék hevében jóval könnyebb, mint összepakolni, ha szól a takarodóra hívó szülői szó? Na, jó, ez nem csak a LEGO. Mindenesetre a LEGO megunhatatlan örök kedvenc a játékok sorában.

A Lego kocka nagyon egyszerűnek tűnik. A számtalan alkatrészt úgy tervezték, hogy használatuk magától értetődő legyen, emellett az összes sorozat minden másikkal kompatibilis. Így lehet, hogy a tizenévesek számára tervezett Technic készletek motorjai és fogaskerekei gond nélkül összeépíthetők akár a háromévesek számára készült DUPLO kockákkal is. Állítólag a fröccsöntési eljárásuk annyira pontos, hogy minden elkészült egymillió kockából csak 18 selejtes és az a minőség, ami lehetővé teszi, hogy a harminc évvel ezelőtt és a ma gyártott kockák minden gond nélkül összekapcsolódjanak.

Mára szinte nincs olyan dolog, amit ne lehetne megépíteni a több mint 10 ezer féle LEGO alkatrész segítségével. A termék neve a dán „leg godt!” kifejezésből származik, ami azt jelenti: „játssz jól!”.  Gyerekként így is tettünk, szülőként pedig sajnos (hacsak nem tették el gondosan a készleteket a mi előrelátó őseink) inkább a költs sokat! – jelige ugrik be, ha csemeténk újabb kockakészlet gyarapításon töri a fejét.

A ma ismert, műanyagból készült építőkocka mindenesetre már 55. születésnapját ünnepli.

Duplo, kastély, kalóz, Technics, Bionicle, vagy a most reneszánszát élő Ninjago őrület mind-mind a színes kockás birodalom tájékáról indultak a gyerekszobákba.

Ti építettetek gyerekként? A gyerekeitek használják az apró színes építőkockákat?

Ha bármelyikre igen a válasz, vagy csak szeretnétek megnézni, másokat hogy ihletett meg a LEGO világa, a tavaszi kockafeszt nektek is szól.

Helyszín:
Békásmegyeri Közösségi Ház, 1039 Buda­pest, Cso­bánka tér 5. 

Nyitvatartás:
Április 6. 10:00-19:00 | Április 7. 10:00-18:00

Jegyárak:
Gyermek: 400 HUF
Felnőtt: 600 HUF
Családi (2 felnőtt + 2 gyerek): 1600 HUF

További információ

Center

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?