Kitiltotta a csecsemőket Boeing 747-400-as gépei első osztályáról a Malaysia Airlines. A légitársaság azt tervezi, hogy az Airbus A380-as gépek esetében is így fog eljárni. Az első osztály utasai gyakran panaszkodtak a síró csecsemőkre – ez a korlátozás oka.

A hírt kommentelők között van, aki felháborodott a döntésen, és szerinte ezzel az erővel kitilthatnák a büdös lábú utasokat, azokat a nőket, akik túl sok parfümöt fújnak magukra, izzadt a hónaljuk vagy akiknek büdös a szájuk.

Mások örülnek a hírnek és remélik, más légitársaságok is követik a példát. „Senki sem szeret ordító kisgyerek mellett utazni és tiszteletlenség a többi utassal szemben. Ha ennyi pénzt kifizetek egy jegyért, akkor szeretném csöndben és nyugalomban tölteni az utazás idejét” – fogalmazott egy olvasó.

Van, aki úgy gondolja, a kisbabáknak egyáltalán nem kellene repülniük. A hozzászóló szerint kétéves kor alatt a babákat repülőútra vinni a szülők önzősége, hiszen a kicsiket megviseli az utazás, ezért is sírnak. És van, aki szerint külön részt kellene biztosítani a gyerekeseknek oly módon, hogy a gyerekek zaja ne zavarja a többi utast.

Kissé aggasztó, hogy egyre több helyen lett a gyerek "zavaró tényező" - vannak már kizárólag gyerekteleneket fogadó éttermek, szállodák, wellnesscentrumok. Csakhogy a repülés a legtöbb kisgyerekesnek nem luxus és hobbi, hanem muszáj, a legtöbb esetben családtagokat látogatnak, dolgoznak, esetleg hivatalos, vagy egészségügyi ügyben utaznak ilyen messzire. A mobilitás már sok élethelyzetben elvárt, akár gyerekkel is. A tolerencia ezek szerint nem, vagy ha fizetsz, akkor toleránsnak sem kell lenni?