A napokban az alábbi sajtóközlemény érkezett a Bezzeganya postafiókjába az EMMI Családpolitikai Főosztályáról: "Anyák Napja előtt egy nappal, május 4-én KismaMatiné címmel 300 várandós kismamát és kispapát vár az Operaház egy igazi családi szórakozást ígérő, vidám balettre, a Makrancos Katára. A résztvevő várandós kismamák között a szobatisztaságig elegendő pelenkamennyiséget (5000 db) sorsolnak ki. A kismamákat Soltész Miklós, az EMMI Szociális- és Családpolitikai államtitkára, valamint Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója köszönti. Az előadás szünetében a Misztrál együttes anyák napi meglepetése mellett nagy családi fotó készül az épület főbejárata előtt. Jelentkezni lehet péntek 18 óráig az anyaknapja@opera.hu e-mail címen.

Idén a nagy sikerű Shakespeare-adaptáció, A makrancos Kata balettelőadásra mehetnek a gyermeket váró párok. A cél, hogy a hasonló, örömteli élethelyzetben lévők, a gyermekáldás előtt közösen kikapcsolódhassanak, s a magzati korban lévő gyermek is részesülhessen a zenei élményben. A program - az Útravaló CD-hez hasonlóan – mely minden magyar újszülött szüleihez eljut már a kórházban –, ez alkalommal is Kodály Zoltán legendás mondására épít, amely szerint „a gyermek zenei nevelését nem a születése előtt kilenc hónappal, hanem már az édesanya születése előtt kilenc hónappal jó megkezdeni”. A KismaMatiné jelkép és üzenet, amely kifejezi: az egész társadalom számára fontos, hogy minél több gyermek szülessen, s hogy minél fogékonyabbak legyenek a jóra és a szépre. A kismamák az anyaknapja@opera.hu címen regisztrálhatnak a Magyar Nemzeti Balett május 4-ei előadására. A legendás Seregi-balett igazi színházi élményt ígér azoknak is, akik most ismerkednek a balett műfajával.

A belépő ára 300 Ft."

(A szerkesztőség egyvalamit egész biztos nem ért: mégpedig a darabválasztást. Miért a Makrancos Kata, miért nem legalább a Csipkerózsika vagy hasonló? Az embernek az utóbbi napokban a Makrancos Katáról óhatatlanul eszébe jut a....na majd meglátjuk, nektek mi jut eszetekbe róla. Az Operaház persze szép, és kétségtelen, szülés után egy ideig sokkal nehezebb eljutni oda.)

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?