anyaság vásárás

Előrebocsátom, nem áll szándékomban senkit elítélni, amiért ezt vagy azt a módszert találja hatékonynak bármilyen gyermekellátási kérdésben. 

A minap betértünk párommal és kisfiunkkal egy vidéki hipermarketbe, orrszívó vásárlási céllal, mivel a standard darabunk a ház valamely zugában bujkál. A jól megszokott, számunkra már a hároméves lányunknál kezdetektől fogva bevált manuális darabot szerettük volna beszerezni. A pénztárnál az ominózus termék utáni érdeklődés során azonban milliszekundumok alatt három bezzeganya kereszttüzében találtam magam. 

- Jó napot, orrszívójuk van? Kézi, manuális orrszívót keresek. 

- Ahhhaaa, de az semmit sem ér. Van viszont porszívós.

- Köszönöm, de számomra elég abszurd, hogy egy porszívót használják a kisfiam orrának kiszívásához. Mi maradunk a manuálisnál. 

- Hát az arrafele van (mutat flegmán az egyik sorra), de az nem lesz jó, be fog tőle gyulladni a gyerek arcürege...

Ekkor már a sor közepe felé tartottam, ahova mutatott a pénztáros hölgy, és megköszöntem az igyekezetét, majd hozzátettem, hogy egy gyereket már sikeresen felneveltem orrfújásig eme fantasztikus kézi darabbal. 

És ekkor mint a villámcsapás kezdtek, majdhogynem maradiságomat lesajnálva, fennhangon, vihorászva rám és e meggondolatlan kijelentésemre licitálni a „bolt anyái”. A pénztáros, a biztonsági őr nő és a vásárló… Miszerint ki kettő, ki három gyereket nevelt már fel , záporoztak a mondatok, hátha jobb belátásra bír valamelyikük , de a sor vége felől ezeket hál isten már nem is értettem, és tulajdonképpen onnantól kezdve mint aki nem hallja a bezzeganyákat kerestem a nekem ideális kézi szívót.

A pénztáros hölgy csaknem megsértődve konstatálta, hogy megtaláltam a számomra megfelelő darabot, és durcásan odavágta, hogy „egy ezres lesz”.

Mikor kiértem a fiúkhoz, a bolt előtt kiakadva meséltem el a történteket, amit az immár újra bolti dolgozókká változott anyaszörnyek teljes egészében hallottak, és ideges sürgés-forgás közepette gondolom, rájöttek ők is, hogy anyaság ide vagy oda, egy vásárlót ilyen helyzetbe hozni a legkevésbé sem illendő.

Anyukák, ti is mindenáron meg akarjátok téríteni a más módszerekben hívő anyatársaitokat? 

V.