Párizs nevű olvasónknak citromtorta falása közben lett gyanús a helyzet, mivel korábban soha nem evett citromtortát. Amikor a telefonja egyik programja kiírta, hogy 3 napja késik a menstruációja, elérkezettnek látta az időt a terhességi teszt elvégzésére.

Az eredményen aztán sírva fakadt. Akkor még nem örömében. Te is megosztanád a Bezzeganya olvasóival, hogyan derült ki, hogy várandós vagy, és mit szólt hozzá a családod? Küldd el a bezzeganya kukac freemail.hu címre!

Az első gyanút augusztus 14-én fogtam Szilviék lakodalmán. Kívántam a citromfagyit. Akkor már két napja. Egy lakodalomban ritkán van citromfagyi, viszont annál inkább citromtorta! Rávetettem magam, és arra gondoltam, itt valami nem stimmel. Soha életemben nem ettem citromtortát. Egész héten fájtak a melleim, de erre a tünetre se voltam hajlandó figyelni, mert éreztem már ilyet korábban is. Valamiért úgy emlékeztem, hogy szombaton kell megjönnie a menzeszemnek. Este sem mutatkozott semmi, és megnéztem a nagyszerű Iphone alkalmazást az Iperiod-ot, aki helyettem is jegyzi, mi a szitu. Bekapcsoltam, és ezt írta ki: Your period is late by 3 days. Azaz a menstruációd 3 napja késik.

Húha, erre már felkaptam a fejem, gyorsan utánaszámoltam (minek neked akkor program, kérdezte a pasim) és igaza volt. Egy napot szokott késni, amikor vicces kedvében van, de HÁRMAT?!!!! Már vasárnap akartam tesztet venni, de minden bezárt, mire oda jutottam, így maradt a hétfő reggel.

Fél kilenckor már a gyógyszertárnál voltam, ami kilenckor nyitott, így meg kellett keresnem a másikat. Csak hogy fokozódjon az izgalom, egy tanulólány szolgált ki. Mondom neki, terhességi tesztet szeretnék. Azt mondja, milyet? Mondom mindegy. Valaki odaszólt a pénztár mellől: rápisilőset adj, az a legjobb. Abból is volt vagy háromféle. Megvettem a legolcsóbbat és sipirc. Hazaértem és keltettem a párom. - Gyere vettem tesztet, csináljuk meg! - Képes volt még 5 percig az ágyban heverni, miközben én már majd' frászt kaptam.

A teszt azonnal pozitív lett, ott virított az éles két csík és olyasmit éreztem, mint amikor történik valami, amiről tudod, hogy megváltoztathatatlan, de még nem fogod fel.

Mondtam leendő apukának, hogy jöjjön, mert ehhez diploma kell. Megnézte és azt kérdezte: - Akkor ez most mit jelent? - Vigyorogtam. - Azt jelenti, hogy gyerek van? - AZT! És elkezdtem bőgni. De nem örömömben. Hanem félelmemben. Folyamatosan azt hajtogattam, hogy ez nagyon durva, úristen, ez nagyon durva. Most mi lesz, és jajj, és hú és ha. És kellett kb. fél nap mire igazán örülni tudtam a dolognak.

Párizs