kórház teszt szülés

A kórház neve: Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet

A szülés időpontja (év, hónap): 2020.06.15.

A kórház állapota: felújított

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: viszonylag új, de nem tiszta 

Szülészet/szülőszoba korszerűsége (vannak-e alternatív lehetőségek, pl. kád, bordásfal, labda, stb.): labda, szék, bordásfal biztosan volt. többre nem emlékszem, császár lett a vége. 

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Akik velem voltak, segítőkészek, nyugtatóak, nem sürgetők, közvetlenek, figyelmesek voltak. 

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): Indítani kellett kevés magzatvíz miatt, oxitocinterhelést kaptam. Gátvédelemmel szülhettem volna, ha eljutok odáig. 

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Nem. 

Látogatási rend (bármikor lehet menni, vagy meghatározott időben, apuka bemehet-e a kórterembe): Covid alatt szültem a lightosabb időkben, aznap nyitották meg az osztályt, amikor befeküdtem. Minden nap 11-12, 16-18 óra között lehetett jönni. A megőrzőbe nem jöhetett be apa, engem keltettek fel és küldtek ki az aulába (szülés után 16 órával). 

Mit kell vinni a baba ellátásához? (ruha, pelenka, popsitörlő, stb.): pelenka, popsitörlő, hazavivős ruha

Hány ágyra jut egy zuhanyzó?: 4 

Van-e VIP szoba?: van

Koszt mennyisége, minősége: Elegendő és többségében finom. 

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): Igen, mindenről tájékoztattak, akár többször is. 

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Nem igazán. 

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: A tisztaság nem erősségük, fertőtlenítő kendő, dupla papucs mindenképpen szükséges. Szoptatási tanácsadót érdemes fogadni, mert érdemben nem sokat segítenek a csecsemősök.. A szülőszobán az ágyak vadiújak, de extra kényelmetlenek, mindenki készítse fel a fenekét. 

Kérünk, hogy pontozd a kórházat az alábbiak szerint! Minden szemponthoz írj egy számot 1-10-ig (1: legrosszabb, 10: legjobb) a tapasztalataid alapján!

szülészet állapota: 9

kórtermek állapota: 7

szülőszoba korszerűsége: 9

felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): nem tudom

mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 5

orvosok segítőkészsége: 9

szülésznők segítőkészsége: 10

csecsemős nővérek segítőkészsége: 4

kommunikáció, tájékoztatás: 9

tisztaság: 7

ellátás minősége: 8

személyes élmények: 9

Lexi