kórházteszt

A kórház neve:  Uzsoki kórház

A szülés időpontja (év, hónap): 2019.10.

A kórház állapota: Teljesen felújított (ha jól tudom úgy 5 éve újították fel)

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota:Minden fel van újítva, minden szobában van zuhanyzó, wc.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége (vannak-e alternatív lehetőségek, pl. kád, bordásfal, labda, stb.): 4 szülőszoba van. Mindegyikben bordás fal, labdát lehet használni. Egyikben van kád is, de az csak a magzat víz elfolyásáig lehet használni. De zuhanyozni bármikor ki lehet menni, sétálgatni is lehet vajúdás közben.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: Orvosokkal és szülésznőkkel teljesen meg voltam elégedve, főleg, hogy ügyeletben szültem sem fogadott orvos, sem szülésznőm nem volt. VIP osztályon voltam ott a nővérek nagyon kedvesek voltak. Csecsemős nővéreknél a legtöbb kedves volt szoptatásban is segítettek, de van egy két kiégett nővér is.

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): A szülést egyálltalán nem siettetik. Nekem reggel 6 körül indult a szülés és csak este hatkor repesztettek burkot, azt is csak azért, mert már nagyon feszült, de nem tudott megrepedni. Oxitocint csak a szülés után kaptam 1 ampullával. Gátvédelem is van. Sajnos csak szülőágyon lehet szülni, de olyan multifunkciós az ágy beállítása, hogy én már majdhogynem ülve szültem.

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Nem.

Látogatási rend (bármikor lehet menni, vagy meghatározott időben, apuka bemehet-e a kórterembe): A sima osztályon tudtommal látogatási rend van. VIP osztályon reggel 8-este 8-ig bent lehet bárki a kórteremben is a babával is érintkezhet.

Mit kell vinni a baba ellátásához? (ruha, pelenka, popsitörlő, stb.):Körülbelül mindent vinni kell. Popsi krémet, és köldök csonk ápolásához steril vattát, és octeniseptet adnak.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? A sima osztályon minden szobában van zuhanyzó és wc is. VIP osztályon minden főre van zuhanyzó, wc a szobában.

Van-e VIP szoba?Igen. 40 ezer/éj.

Koszt mennyisége, minősége: A VIP osztályon a hotel szolgáltatásért fizetünk, ezért választható menüsor van 3 étkezéssel, közöttük lehet kávét teát, kekszet kérni, ha valaki éhes marad, de ez nem jellemző. Nagyon bőséges a koszt.

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): A nővérektől, csecsemősöktől minden infót megkaptam, de csak ha kérdeztem. Az orvossal sajnos csak az utolsó napon találkoztam, mert még rezidens volt a doktornő. De akkor is megkaptam tőle minden infót a továbbiakról, varrat szedésről stb.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt:Igen.

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Szerencsére nagyon meg voltam mindennel elégedve, de én biztos, hogy VIP osztályra mennék a következő szülésem esetében is. A sima osztálynak nagyon korlátozott a látogatási rendje, apuka sem jöhet be a szobába, és ez engem nagyon zavart, hogy csak folyosón láthatja a babát.

Mariann

 

Ezek a beszámolók is az Uzsokiról szóltak